Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπουν πρόστιμα σε δηλώσεις που θα υποβληθούν έως 6 Μαΐου

Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για τεχνικούς λόγους το Taxisnet υπολογίζει προσαυξήσεις σε δηλώσεις, που λόγω της παράτασης υποβάλλονται μέχρι 6 Μαϊου, οι οποίες όμως δεν θα ληφθούν υπόψη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθησυχάζει τους φορολογούμενους διευκρινίζοντας ότι δεν θα χρεωθούν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων για τις συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν στις 30 Απριλίου και έχουν παραταθεί έως και τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για τεχνικούς λόγους το TAXISnet υπολογίζει προσαυξήσεις στις δηλώσεις που λόγω της παράτασης υποβάλλονται αυτές τις ημέρες, οι οποίες όμως δεν θα ληφθούν υπόψη. Στις περιπτώσεις που κάποιοι φορολογούμενοι πλήρωσαν τους φόρους με προσαύξηση το επιπλέον ποσό θα τους επιστραφεί μέσω συμψηφισμού με επόμενες πληρωμές.

Την ίδια στιγμή, η περίοδος για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων έχει φτάσει, και η ΑΑΔΕ δίνει χρηστικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους. Έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Ο οδηγός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για την συμπλήρωση του εισοδήματος, τα τεκμήρια, τις μειώσεις φόρων και το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις οδηγίες για να συμπληρώσετε τις φορολογικές δηλώσεις ΕΔΩ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων στην Ελλάδα – Η είσοδος στην αγορά εργασίας παραμένει αργή, άνιση και σε μεγάλο βαθμό αβέβαιη
Παρά τη μείωση της ανεργίας των νέων τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει σημαντική απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απασχόληση πρόσφατων αποφοίτων
Πηγή φωτό: iStock
Βρέθηκαν ίχνη παρέμβασης στον τόπο της δολοφονίας μητέρας και γιου στο Αίγιο – Το κρίσιμο 6ώρο και οι νέες καταθέσεις
Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ για το εσώρουχο του 65χρονου, το οποίο φέρει λεκέ που παραπέμπει σε κηλίδα αίματος
Δολοφονία στο Αίγιο