Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: Μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας στο υγραέριο

ΑΑΔΕ: Μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας στο υγραέριο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ποσοστό παραβατικότητας που φτάνει το 20,6% προκύπτει από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στον τομέα των υγρών καυσίμων και στο υγραέριο, ενώ προετοιμάζεται η σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει από την ΑΑΔΕ «στο οκτάμηνο έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά 388 επιχειρήσεις και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα παραβάσεις σε 80. Από τα συνολικά αποτελέσματα προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας, που έχει διαπιστωθεί στο υγραέριο, ανέρχεται σε 20,6%».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ με βάση αυτά τα δεδομένα, οι υπηρεσίες της επικαιροποιούν – όπως κάνουν διαρκώς – τα επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου τους και προγραμματίζουν περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στα ενεργειακά προϊόντα. Ειδικά για το υγραέριο, προετοιμάζεται το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαβιβάζονται τα στοιχεία των πωλήσεων (ποσότητες και αξίες) σε βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. για περαιτέρω αξιοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις