Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Απεργία ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.Τι διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ με την απεργία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές της ΑΔΕΔΥ με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες.

Η απεργία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη φαίνεται να ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων.

Η ΑΔΕΔΥ, με την απεργία στις 14 Νοεμβρίου, εκτός των άλλων διεκδικεί:

1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
2 Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.
9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς σε ηλικία 89 ετών – Από τη Νομική Αθηνών και το Yale στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και κοινωνιολόγος είχε διδάξει σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού – Αύριο, Τετάρτη(19.08.2026), το τελευταίο «αντίο» στη Ριτσώνα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ζητά από τις εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων να κάνουν ελέγχους στα Bell 206
Η ΑΠΑ ζητά από όλες τις εταιρείες που έχουν ελικόπτερα Bell 206 εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο να προχωρήσουν πριν από κάθε επόμενη πτήση σ έλεγχο του συστήματος του ουραίου στροφείου
Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Πέθανε η Ντανιέλ Λόντερ Ραζή – Το «αντίο» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στη «δεύτερη μητέρα» της: «Θα μας λείψεις»
Υπήρξε μοντέλο των Chanel και Guy Laroche στο Παρίσι της δεκαετίας του ’60 και εμφανίστηκε σε δύο ελληνικές ταινίες - Η ζωή στην Ελλάδα, ο μεγάλος έρωτας με τον Φοίβο Ραζή και η οικογένεια που δημιούργησαν
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και Ντανιέλ Λόντερ Ραζή 8