Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Παπαχελάς σε «σκωτσέζικο ντους»: Από την ένταση στα γέλια

Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Παπαχελάς σε «σκωτσέζικο ντους»: Από την ένταση στα γέλια

Ήταν μια εκλογική βραδιά γεμάτη ένταση. Εξαίρεση δεν αποτέλεσαν ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αλέξη Παπαχελά, που βρέθηκαν στο πάνελ του ΣΚΑΪ για να σχολιάσουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Αρχικά, η παρουσιάστρια της βραδιάς στον ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάσει τις… ανατροπές στον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Ένα κομμάτι που παίζει ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τα ψηφοδέλτια, μπορεί να κινητοποιούν περισσότερο κόσμο. Η Νέα Δημοκρατία κατά τεκμήριο είχε καλύτερα ψηφοδέλτια κινητοποίησε περισσότερο κόσμο. Στο δεύτερο γύρο αυτοί που ήταν να εκλεγούν, έχουν εκλεγεί. Έχει τελειώσει η σταυροδοσία. Με λιγότερο κέφι πηγαίνει ο κόσμος. Για μένα, το βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι κατά βάση είχαμε πλήρη συμμαχία της αντιπολιτεύσεως, της όποιας αντιπολιτεύσεως» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αλέξης Παπαχελάς ζήτησε από τον υπουργό να πει γιατί συνέβη αυτό, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά πως δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του κάθε ψηφοφόρου και να κάνει ψυχανάλυση.

Όταν η συζήτηση πήγε στην ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκρινε ότι ήταν ένας πολύ καλός δήμαρχος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και πως τον «αδίκησε η Πανεπιστημίου, ήταν βιτρίνα». Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Χάρη Δούκα ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσή Αυγή. «Τι πολιτικό συμπέρασμα να βγάλεις;», σημείωσε, με τον Μιχάλη Κατρίνη να παρεμβαίνει και να τονίζει στον υπουργό Εργασίας όσα έλεγε για το Χαλάνδρι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι ο κ. Ρούσος είναι μέτριος δήμαρχος. Και σχολιάζοντας τα όσα είχαν ειπωθεί νωρίτερα, ζήτησε… ψυχραιμία «σηκώσατε κοκόρια. Μη γίνεστε κοκόρια, η ΝΔ κέρδισε δυο εθνικές εκλογές. Ψυχραιμία».

Με τη Σία Κοσιώνη να θέλει να δώσει το λόγο αλλού, ο Αλέξης Παπαχελάς σχολίασε πως «ο κ. Γεωργιάδης ό,τι και να του πεις, ψυχραιμία στου απαντάει. Έχει γίνει πολύ αγγλοσάξωνας». Εκεί, ο υπουργός Εργασίας «τρόλαρε» τον εαυτό του λέγοντας: «Το κύριο πλεονέκτημά μου είναι η ψυχραιμία». «Δεν το είχαμε παρατηρήσει» του σχολίασε ο διευθυντής της Καθημερινής.

 

 

Η ένταση ήρθε όταν ο Αλέξης Παπαχελάς διέκοψε τον Άδωνι Γεωργιάδη για να τονίσει ότι «η αποχή θα πάει στο 70%, είναι ένα πρόβλημα αυτό που πρέπει να το κουβεντιάσουμε».

«Γιατί μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι; Εγώ διέκοψα; Από εκεί διέκοψαν» απάντησε εξοργισμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Αλέξη Παπαχελα να του ζητά… ψυχραιμία.

«Ψυχραιμία. Είπα όπως εξελίχθηκε η κουβέντα, δεν είπα ότι φταίτε εσείς. Αν δεν το καταλάβατε, να το πω ξανά» είπε.

 

«Έχω τον λόγο;» ρώτησε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να τονίζει: «Μας διακόπτουν συνεχώς».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις