Ελλάδα

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Μέσα στο αεροσκάφος της Emirates – Ο έλεγχος στους επιβάτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πτήση ΕΚ209 της Emirates με 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, επέστρεψε εκτάκτως στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα και προσγειώθηκε στις 21:56, ύστερα από συναγερμό της CIA για επιβάτη υποπτο για τρομοκρατία.

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στο Καβούρι και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής (11.11.2022) θα αναχωρήσουν για τη Νέα Υόρκη. 

emirates

emirates

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμα του για λόγους ασφαλείας. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter μέσα από το αεροσκάφος της Emirates, καταγράφουν τη στιγμή που το εκκενώνουν οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα, όπου η πτήση είχε ανταπόκριση, ενώ όσοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντουμπάι, παρέμειναν στο αεροπλάνο για να περάσουν τον έλεγχο των αρχών. 

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας.  Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή στα μαχητικά να απογειωθούν. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ξεσπούν οι συγγενείς του Γιώργου Γιαννόπουλου για την απόφαση μη έκδοσης στην Αυστραλία – «Δεχτήκαμε χαστούκι από την Ελλάδα»
Δεν θα εκδοθεί στην Αυστραλία επειδή είναι Έλληνας πολίτης και επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί στη χώρα, αν υπήρχε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα
Τζέιμς Δαλαμάγκας
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Βρέθηκε σε άλλο αντικείμενο το DNA τρίτου ανθρώπου» λέει η δικηγόρος του 65χρονου Ιταλού
Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου που εκπροσωπεί τον Ιταλό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αφού στα ξύλινα μέρη του όπλου τα αποτυπώματα διατηρούνται για μήνες και στα μεταλλικά μέχρι έναν χρόνο
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η τελευταία συνομιλία του Σκοπιανού δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη με την σύζυγό του πριν συλληφθεί - «Κρύβομαι, δεν θέλω να πάω μέσα»
Οι αρχές θεωρούν ως κίνητρο της δολοφονίας την «σχέση εξάρτησης» του 43χρονου με τη σύζυγό του - «Θα το πω στη γυναίκα σου» φέρεται να απειλούσε η 45χρονη τον Σκοπιανό
43χρονος