Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Επαναπατρίστηκαν άλλοι δυο Έλληνες – «Καθαρός εμφύλιος, βλέπετε τα μισά απ’ όσα γίνονται»

Αφγανιστάν: Επαναπατρίστηκαν άλλοι δυο Έλληνες – «Καθαρός εμφύλιος, βλέπετε τα μισά απ’ όσα γίνονται»

Στα πάτρια εδάφη βρίσκονται άλλοι δυο Έλληνες που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Συνολικά τρεις συμπατριώτες μας έχουν επιστρέψει.

Ο πρώτος είχε γυρίσει από το Αφγανιστάν πριν από μερικές μέρες, ο δεύτερος επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου και ο τρίτος το μεσημέρι της Κυριακής (22.08.2021). Ο τελευταίος απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ από τις αμερικανικές δυνάμεις και έφτασε στην Αθήνα μέσω της Ντόχα και από εκεί θα φτάσει το απόγευμα στα Χανιά.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (21.08.2021) έφτασε στην Αθήνα, μέσω Λονδίνου, ο δεύτερος Έλληνας που εργαζόταν στο Αφγανιστάν: ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που μπόρεσε και κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα», είπε.

 

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις