Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αφορολόγητο: Τι ισχύει με τις αποδείξεις και τα 9.545 ευρώ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το όριο για το αφορολόγητο είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει εκατομμύρια πολίτες. Η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ο κινητήριος μοχλός για να κερδίσετε το όφελος των 2.100 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά και με παραδείγματα όλα όσα ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, για τα χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή έως 15.000 ευρώ, θα ισχύσει ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% για αποδείξεις. Αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί ούτως ώστε να “καρπωθεί” ο Έλληνας φορολογούμενος ολόκληρο το όφελος του αφορολόγητου. ‘Ένα όφελος που ανέρχεται στο ποσό των 2.100 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που τα εισοδήματα κυμαίνονται σε μεγαλύτερα ποσά των 15.000 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει συγκεντρωμενες αποδείξεις που θα φτάνουν το ποσό των 9.545 ευρώ για να πάρει ολόκληρο το όφελος.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος έχει εισοδήματα πάνω από 15.000 ευρώ, αλλά δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αποδείξεις 9.545 ευρώ;

Στην περίπτωση αυτή, το όφελος του φορολογούμενου θα είναι ανάλογο των αποδείξεων που θα έχει συγκεντρώσει. Το οποίο είναι ίσο με το 22% των αποδείξεων.

Αν για παράδειγμα κάποιος έχει συγκεντρώσει 5.000 ευρώ αποδείξεις, το όφελός του θα είναι 1.110 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε