Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αφρικανική σκόνη: Κιτρίνισε όλη η Αθήνα

Αφρικανική σκόνη: Κιτρίνισε όλη η Αθήνα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απίστευτες εικόνες αντικρίζουν οι κάτοικοι σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα (23/4/24) λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει τα πάντα!

Εκτός από την ατμόσφαιρα που κάποιες στιγμές γίνεται αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης, εντύπωση προκαλούν και οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Αθήνα, η Ακρόπολη αλλά και πολλές περιοχές της χώρας όπως η Πρέβεζα, έχουν… αλλάξει χρώμα.

Οι ειδικοί συστήνουν υπομονή, καθώς η αφρικανική σκόνη που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα, ετοιμάζεται να μας αφήσει…

Δείτε τις φωτογραφίες με την Ακρόπολη να έχει «κιτρινίσει»:

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται και στην Πρέβεζα όπου εκτός από τη σκόνη, οι κάτοικοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τη λασποβροχή:

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη έχει αρχίσει να υποχωρεί το πρωί της Τετάρτης (24/4/24)…

Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο κύριος Κολυδάς χαρακτηρίζει το «κοκτέιλ» σκόνης με υψηλές θερμοκρασίες ως… thirty – dirty.

«Στην Ελλάδα των θερμοκρασιακών αντιθέσεων έχουμε απ’ όλους τους τύπους του καιρού. Από τους 10-15 °C στο Βορρά , έως τους 30°C (και βάλε) στο νότο. Όσο για το “ντέρτυ” αυτό καλύπτει μεγάλο μέρος, λόγω σκόνης… » γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στο νότιο Αιγαίο.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Με φωτογραφίες από την Eurokinissi

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις