Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγγελοπούλου και Μπακογιάννης: Σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά μας ενδιαφέρει το Αύριο – Τι συζήτησαν

Αγγελοπούλου και Μπακογιάννης: Σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά μας ενδιαφέρει το Αύριο – Τι συζήτησαν
facebok/Greece 2021

Η αξιοποίηση του θεάτρου Ολύμπια, όπου θα φιλοξενηθούν όπερες με θεματική του 1821 και η ανάδειξη σημαντικών δράσεων του δήμου Αθηναίων συζητήθηκαν – μεταξύ άλλων – από την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μακογιάννη.


Σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτροπής στο facebook, υπήρξε ταύτιση της κυρίας Αγγελοπούλου με τις δράσεις του Δήμου. «Σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά μας ενδιαφέρει το Αύριο», συμφώνησαν η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, “το ενδιαφέρον της πρόεδρου κέρδισαν οι δράσεις που υλοποιούνται, ήδη, στο Δήμο Αθηναίων και αφορούν σε ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογική εξέλιξη, hub επιχειρηματικότητας, ανοιχτά σχολεία, σεμινάρια και διαδραστικές ενέργειες, όπως τα προγράμματα “Υιοθέτησε την Πόλη σου”, “MakerSpace”, “Το παιδί και το μνημείο”, “Innovathens”. Στόχος της Επιτροπής, είναι να αναδείξει και να εμπλουτίσει δράσεις όπως αυτές, όπως και το “Αthens Cultural Net”, όπου θα εφαρμοστεί η λεγόμενη «Ανάποδη Λογική».

Θα γίνει η δράση όχημα, στο οποίο θα επιβιβαστεί ο κάθε Αθηναίος, και θα ακουστεί και η δική του φωνή, αφήνοντας το προσωπικό, μοναδικό του αποτύπωμα στην Πόλη”. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ήταν μία από τις προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων για “αξιοποίηση του ιστορικού Θεάτρου “Olympia”, όπου θα φιλοξενηθούν όπερες με θεματική του 1821″, φέρνοντας στο προσκήνιο “ένα θεατρικό χώρο, στολίδι για την Πόλη”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται – ακόμα και εν μέσω πανδημίας – για τη δημιουργία μίας Αθήνας υπερήφανης, όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της. Στόχος, όπως τόνισε, είναι η Αθήνα να γίνει μία Μητρόπολη του Κόσμου, ισάξια με τις Μητροπόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, σεβόμενη το δημότη και την καθημερινότητά του, σε κάθε γειτονιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» δήλωσε ότι η Επιτροπή θα φροντίσει η επετειακή χρονιά να είναι μία χρονιά – ορόσημο, με δράσεις που θα τιμήσουν τον Άνθρωπο και το μέλλον του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις