Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης του φονικού και η σύζυγός του

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης του φονικού και η σύζυγός του

Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα μαζί με τη σύζυγό του. ο 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα του ανακριτή με την απολογία του να διαρκεί κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και πως βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής όταν το διέπραξε καθώς ο γαμπρός του τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε.

Μάλιστα, ο 69χρονος είπε πως η σχέση που είχε με τον γαμπρό του δεν ήταν καλή καθώς ο κατηγορούμενος τον είχε καταγγείλει πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την έκθεση του παιδοψυχιάτρου.

Στο ερώτημα ωστόσο του ανακριτή γιατί είχε την καραμπίνα μαζί του, ο 69χρονος ισχυρίστηκε πως την είχε πάντα πάνω του είτε πήγαινε στο χωριό για κυνήγι είτε βρισκόταν στην Αθήνα επειδή φοβόταν μην του την κλέψουν.

Δίωρη απολογία στον ανακριτή έδωσε και η σύζυγος του 69χρονου, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Και εκείνη κατά πληροφορίες στην απολογία της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους και στα όσα του καταλόγιζαν.

Η πεθερά του θύματος φέρεται σύμφωνα με καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία να τον ενθάρρυνε και τον παρότρυνε να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Το χρονικό της δολοφονίας του 57χρονου γιατρού

Η δολοφονία έγινε το Σάββατο (24/02/2024) στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Ο γιατρός ζήτησε από τον κουνιάδο του, που μένει στον τελευταίο όροφο, να μείνει μαζί με τα δύο του παιδιά, καθώς είχε να πάει σε κάποια δουλειά με το τρίτο παιδί.

Μόλις ο 69χρονος δράστης έμαθε ότι ο 56χρονος θα φύγει από το σπίτι,του έστησε καρτέρι στην είσοδο του σπιτιού και τον πυροβόλησε δυο φορές με την καραμπίνα του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα και αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην αυλή του σπιτιού.

Όταν ο κουνιάδος άκουσε τους πυροβολισμούς ειδοποίησε την Αστυνομία και τον βρήκε μπροστά από την αυλή και μέσα στα αίματα. Την ίδια ώρα ο 69χρονος με την καραμπίνα στο χέρι κατευθύνθηκε προς Αστυνομικό Τμήμα της περιοχή να παραδοθεί, όμως στον δρόμο τον εντόπισαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις