Κυριακή, 3 Μαρ.
12oC Αθήνα

“Αγία Ζώνη ΙΙ” για την πετρελαιοκηλίδα: Έκπληκτοι παρακολουθούμε το «ταξίδι» ως τη Σαρωνίδα – Δεχόμαστε απειλές για τη ζωή μας!

Αγία Ζώνη - πετρελαιοκηλίδα

– Νέα ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρία του Αγία Ζώνη ΙΙ
– Δηλώνουν… έκπληκτοι για το “ταξίδι της της πετρελαιοκηλίδας” ως τη Σαρωνίδα
– «Σκοπός ζωής η εύρεση των αιτιών» του ναυαγίου
– Αφήνουν εκ νέου αιχμές για το Blue Star Patmos
– «Οι αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο την έκταση της μόλυνσης από άλλο πλοίο»

Επιμένει η πλοιοκτήτρια εταιρία του “Αγία Ζώνη ΙΙ” πως η πετρελαιοκηλίδα που έχει μολύνει σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο ίσως οφείλεται σε άλλο πλοίο!

Με νέα ανακοίνωσή της το Σάββατο (16.09.2017) η εταιρία δηλώνει… έκπληκτη και παρακολουθεί το «ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας» από τη Νήσο Αταλάντη έως τη Σαρωνίδα, ενώ καταγγέλλει ότι τα στελέχη της δέχονται απειλές!

Τονίζεται ότι είναι σκοπός ζωής για βρεθούν οι αιτίες του ναυαγίου. Όπως αναφέρουν, το ναυάγιο του πλοίου σημαίνει και ναυάγιο της εταιρίας.

«Εμείς διεξάγουμε την δική μας έρευνα», αναφέρουν αλλά αφήνουν σαφείς αιχμές για ένα δεύτερο πλοίο, που έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης.

Καλούν μάλιστα τις αρχές να «διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο».

Αιχμές για… άλλο πλοίο

Και αφήνουν αιχμές πως «βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα» και τους παραδίδουν ως “βορά” στα αδηφάγα στόματα.

Πριν μερικές μέρες, υπενθυμίζεται, ότι το Blue Star Patmos είχε “δείξει” ξανά ο ιδιοκτήτης του “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Είχε υποστηρίξει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η ρύπανση προέρχεται από την διαρροή καυσίμων του συγκεκριμένου πλοίου, κατά την διάρκεια ρυμούλκησης του προς πλωτή δεξαμενή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

«Μας απειλούν!»

Η εταιρία αναφέρει πως δεν θα ανεχτεί να τη συκοφαντούν ούτε να να αναλάβει ευθύνες που δεν τη αναλογούν.

Καταγγέλλεται μάλιστα ότι «δεχόμαστε καθημερινά απειλές από “άγνωστους” για την ζωή μας και καλούμεθα να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε».

Πήραν δείγματα

Μετά το ατύχημα του “Αγία Ζώνη ΙΙ” δόθηκε εντολή από το Λιμενικό και ελήφθησαν δείγματα από τα καύσιμα και του δεξαμενόπλοιου, αλλά και του άλλου πλοίου που βρίσκονταν προς δεξαμενισμό στο Πέραμα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά.

Αναφορικά με τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου, το Λιμενικό είχε αναφέρει ότι πέραν του ποσού για το οποίο είναι ασφαλισμένο το πλοίο “Αγία Ζώνη ΙΙ”, επιπλέον ποσά μπορούν να αντληθούν από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Fund), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του, με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας του “Αγία Ζώνη ΙΙ”

«Έκπληκτοι, παρακολουθούμε και εμείς το «ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας» από τη Νήσο Αταλάντη έως τη Σαρωνίδα.

Δεν επιδιώκουμε να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας μακρυά από την βύθιση του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ.

Για εμάς, που το ναυάγιο του πλοίου σημαίνει αυτομάτως και ναυάγιο της εταιρείας μας, η εύρεση των αιτιών είναι μονόδρομος και αποτελεί πλέον σκοπό ζωής.

Ομως δεν πρόκειται να ανεχτούμε την συκοφάντηση και διαστρέβλωση των γεγονότων, και δεν θα φέρουμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούν.

Επί μια εβδομάδα παρακολουθούμε αυξανόμενες τάσεις κανιβαλισμού και εκμετάλλευσης του τραγικού συμβάντος από διαφορετικές πλευρές, εις βάρος μας.

Είμαστε στην μέση διασταυρωμένων πυρών και γινόμαστε εν τέλει οι αποδέκτες κατηγοριών για τις οποίες δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Τόσο η διοίκηση της εταιρείας όσο και το προσωπικό, δεχόμαστε καθημερινά απειλές από «άγνωστους» για την ζωή μας και καλούμεθα να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε.

Φαίνεται ότι με την δική μας τραγωδία, πολλοί επιθυμούν να κάνουν καριέρα. Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν εμπλεκόμεθα σε πολιτικά παιχνίδια.

Παραιτήσεις ή μη, των αρμοδίων, δεν εμπίπτουν στην δική μας ευθύνη.

Αντιμετωπίζουμε μια τραγωδία και καλούμαστε να βοηθήσουμε στην εξακρίβωση των αιτιών της, πράγμα το οποίο κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας αφορά.

Το πετρέλαιο του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας.

Μόλυνε όμως και την «Αθηναική Ριβιέρα» ? οι δικοί μας «ειδικοί», δηλ. οι εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου και καθαρίζουν τις ακτές, οι οποίοι ασχολούνται επί δεκαετίες με τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και είναι οι μόνοι που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, επισημαίνουν ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν μπορεί να ταξιδεύει υπογείως και να εμφανίζεται μετά από μίλια ξαφνικά πάνω στις ακτές.

Την πετρελαιοκηλίδα δεν εντόπισε κανένα αεροπλάνο/ελικόπτερο από όσα πετάνε σε όλο τον Σαρωνικό και σαρώνουν την περιοχή για την εύρεση πετρελαιοκηλίδων, ούτε οι δορυφορικές απεικονίσεις της περιοχής από την EMSA (EUROPEAN MARITIME SAFETY AGENCY).

Η κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή του ναυαγίου ήταν προς την Σαλαμίνα. Το πλοίο στεγανοποιήθηκε πλήρως την Τρίτη 12/9.

Απορίας άξιο είναι πώς η πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε ξαφνικά στην συνέχεια στο Π. Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Γνωρίζουν όλοι ότι και άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας, είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο από το οποίο προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Είναι επίσης γεγονός ότι το ίδιο πλοίο, μια ημέρα πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, είχε ένα δεύτερο ατύχημα, κατά την ανέλκυση του στην δεξαμενή του Περάματος, όπου επίσης χύθηκαν πετρέλαια στην θάλασσα.

Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κρίνουμε εν τέλει ποια είναι η αιτία ρύπανσης των ακτών της Αττικής, ούτε είμαστε κατήγοροι άλλων εταιρειών, ούτε επιθυμούμε να τις εμπλέξουμε, αλλά μας δημιουργεί ερωτηματικά το γενονός ότι σε αυτήν την υπόθεση, κανείς δεν αναφέρεται.

Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλασσίου ατυχήματος του άλλου πλοίου.

Εμείς διεξάγουμε την δική μας ερευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο, αντί να βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως «βορά» στα αδηφάγα στόματα ? αναρωτιέται κάποια από τις αρμόδιες αρχές και διερευνά αν η μόλυνση περιοχών πολύ μακριά απο το ναυάγιο, προέρχονται από πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε το ταξίδι της από την ν. Αταλάντη για να καταλήξει στο Καβούρι, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δορυφόρους, τα αεροπλάνα ή παραπλέοντα σκάφη ? και όλο αυτό υπογείως !

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις όλες τις αρχές. Παραμένουμε στην διάθεση τους, για όποια βοήθεια, στοιχεία ή συνεργασία ζητήσουν από εμάς».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις