Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αγία Ζώνη – ναυάγιο: Ανατροπή στην υπόθεση – Έκρηξη “δείχνει” το πόρισμα

Αγία Ζώνη – ναυάγιο: Ανατροπή στην υπόθεση – Έκρηξη “δείχνει” το πόρισμα

Μια ισχυρή έκρηξη στη δεξιά πλευρά του πλοίου ευθύνεται, σύμφωνα με πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017 που προκάλεσε και μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό.

Αυτό που δείχνει το πόρισμα για το ναυάγιο είναι επί της ουσίας ότι δεν πρόκειται για ναυτικό ατύχημα αλλά για δολιοφθορά. Αναφέρεται σε έκρηξη που έγινε στο πλοίο από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο πλοίο και οδήγησε στην βύθισή του. Στο πλοίο δεν έχει βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός αλλά το πόρισμα αναφέρεται σε έκρηξη. Ο πλοιοκτήτης, εφοπλιστής Θεόδωρος Κουντούρης μίλησε στην εκπομπή Μαζί Σου με την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Η καταστροφή που έχουμε πάθει δεν έχει τελειωμό. Ακόμα συνεχίζεται. Ζητάμε τα πορίσματα από τον ανακριτή για να μπορέσουμε να κινηθούμε κι εμείς και να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να βοηθήσουμε την δικαιοσύνη. Αυτό που λέει το πόρισμα είναι αυτό που έχω ισχυρισθεί από την αρχή. Βάσει της εμπειρίας που έχουμε στα πλοία, ένα πλοίο σε 20 λεπτά δεν βυθίζεται. Μόνο κάποιος εξωγενής παράγοντας μπορεί να το προκαλέσει όπως ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Γι’ αυτό και έλεγα ότι στο πλοίο μου έχουν κάνει δολιοφθορά. Μετά από τόσο καιρό που ήταν βυθισμένο και μετά από τόσο καιρό που έχουν φθαρεί τα μέταλλα είναι φυσικό να μην βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός», είπε. Υποστήριξε ότι πίσω από αυτό είναι κάποια εγκληματική οργάνωση η οποία το έστησε όλο αυτό και τα πλοκάμια της φτάνουν παντού. «Θέλουν να με σπιλώσουν και να καταστρέψουν την δική μου οικογένεια και άλλες 15 οικογένειες. Εδώ έτρωγαν 100 οικογένειες και τώρα δεν έχει μείνει κανείς», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι του έχουν φορτώσει ένα πρόστιμο 1,2 εκατομμύρια χωρίς να φταίει. «Βιάστηκε ο κ. Κουρουμπλής να μου βάλει πρόστιμο», είπε ακόμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις