Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι:Ένα προσχεδιασμένο έγκλημα – Ατρόμητη έως το τέλος η Κυριακή – Η κατάθεση του φίλου της

Άγιοι Ανάργυροι:Ένα προσχεδιασμένο έγκλημα – Ατρόμητη έως το τέλος η Κυριακή – Η κατάθεση του φίλου της

«Ένας άνδρας έπεσε μεγάλη με πάνω της και άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι. Αιφνιδιάστηκα. Άρχισα να φωνάζω και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και κλώτσησε το χέρι  του να μην κρατάει το μαχαίρι». Με αυτά τα λόγια ο φίλος της 28χρονης που σφαγιάστηκε άγρια έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων, περιγράφει το σκηνικό του τρόμου.

Λεπτό προς λεπτό, από τη στιγμή που ο ίδιος πέρασε το κατώφλι του τμήματος με το θύμα αναφέρει πως η κοπέλα αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ότι την παρακολουθούσε ο πρώην σύντροφός της, δέχθηκε την προτροπή να του κάνει μήνυση, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο, όμως εκείνη τους είπε ότι δεν ήθελε γιατί όπως είπε δεν τον φοβάται.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Μόλις βγήκε από το γραφείο η Κυριακή μου είπε ότι της είπαν οι αστυνομικοί να κάνει μήνυση πλην όμως αυτή δεν ήθελε και ότι θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 για να την συνοδέψουν αστυνομικοί στο σπίτι της».

«Όσο βρισκόταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου μίλαγε με κάποιες γυναίκες αστυνομικούς, εγώ δεν άκουσα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα ότι οι αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση».

Τα επόμενα λεπτά, όπως περιγράφει είναι δραματικά. Η κοπέλα μόλις έχει βγει από το Τμήμα και καλεί από το τηλέφωνο της την Άμεσο Δράση: «Όταν κατεβήκαμε κάτω στο δρόμο πήρε το 100 τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό δηλαδή ότι ο πρώην φίλος της είναι έξω από το σπίτι και που βρισκόμαστε ακριβώς». Όμως δεν πρόλαβε. Ο δράστης πάνω στο λευκό scooter την πλησίασε και με πέντε μαχαιριές της «πήρε» τη ζωή.

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο ένας άνδρας έπεσε μεγάλη με πάνω της και άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι εγώ αιφνιδιάστικα και άρχισα να φωνάζω και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και κλώτσησε το χέρι  του να μην κρατάει το μαχαίρι». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον ρωτάνε αν κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε ο 39χρονος και εκείνος είπε ότι δεν κατάλαβε τίποτα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις