Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: «Ήρθε από την Άρτα για να σκοτώσει την Κυριακή» λέει η συνήγορος του πατέρα της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: «Ήρθε από την Άρτα για να σκοτώσει την Κυριακή» λέει η συνήγορος του πατέρα της 28χρονης

Για ένα «προμελετημένο» και «μεθοδευμένο» έγκλημα κάνει λόγο η πλευρά του πατέρα της αδικοχαμένης 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (08.04.24) η συνήγορος του πατέρα της Κυριακής για το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τόνισε ότι ο 39χρονος δράστης ήρθε από την Άρτα με μοναδικό σκοπό να δολοφονήσει την άτυχη 28χρονη.

«Το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ήταν μεθοδευμένο. Υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ταξίδεψε στις 30/3/2024 από την Άρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του», είπε η Ελένη Μαζαράκη.

Σχετικά με το αν ο πατέρας γνώριζε την κακοποίηση που βίωνε η Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Δυστυχώς, ο πατέρας της Κυριακής, όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε αυτή η η σχέση, δεν τελούσε σε γνώση. Κάποιες φορές είχε κάποιες υποψίες, αλλά δυστυχώς το θύμα φρόντιζε και τις κάλυπτε, τις έκρυβε, προκειμένου να μην αναστατώνει, να μη στενοχωρεί το οικογενειακό της περιβάλλον και ιδιαίτερα τον πατέρα της».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει ο δράστης για τα ψυχιατρικά του προβλήματα και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στο κελί του Κορυδαλλού, τόνισε ότι πρόκειται για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να πέσει στα μαλακά, κάτι που πιστοποιούν με τις γνωματεύσεις τους και οι τέσσερις δημόσιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν.

 

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του δράστη πως είχε το μαχαίρι μαζί του για να αυτοτραυματιστεί μπροστά της, η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχει ενεργήσει, αν μη τι άλλο, μαρτυρά τον ανθρωποκτόνο δόλο του, το προμελετημένο του σχεδίου του. Αν μη τι άλλο, ο τρόπος με τον οποίο έχει επιτεθεί στην άτυχη Κυριακή, η ένταση των χτυπημάτων και στα ζωτικά σημεία που την έχει πλήξει, όπως θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση, η κοπέλα δεν θα μπορούσε να ζούσε».

Για την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου, η ίδια δήλωσε: «Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι».

Σημειώνεται πως ο 39χρονος φονιάς παραμένει διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής (7.4.2024) στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του κάνοντας θηλιά τους επιδέσμους που είχε δεμένους στο κεφάλι του από τον προηγούμενο τραυματισμό του. Ο ίδιος βρέθηκε καθισμένος χωρίς τις αισθήσεις του με σημάδια στο λαιμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις