Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αστυνομικών για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ

Ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο αποτυπώνουν την ολιγωρία των αστυνομικών ακόμη και μετά τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος στους Αγίους Αναργύρους, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να καταγγείλει κάποιον που φοβόταν, φαίνεται να βγαίνει αργά από το φυλάκιό του, ακόμη και τη στιγμή που η Κυριακή πέφτει νεκρή.

«Δεν είχα οπτική εικόνα και δεν αντιλήφθηκα την επίθεση, παρά μόνο τη στιγμή που άκουσα φωνές και είδα την γυναίκα να πέφτει». Αυτά υποστήριξε ο σκοπός στο υπόμνημά του, στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται, με τους συναδέλφους του επίσης να μη δίνουν καθαρές απαντήσεις.

Η αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε τις ευθύνες της, υποστήριξε ότι ενημέρωσε την επόπτρια, λέγοντας μάλιστα ότι εκείνη ήταν πολύ πιο έμπειρη από την ίδια, η οποία όπως υποστήριξε είναι νεαρή σε ηλικία δίχως ιδιαίτερες παραστάσεις στο αστυνομικό σώμα.

Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει γίνει μάλλον ανθρωποκτονία πλέον.
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ανθρωποκτονία;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι ανθρωποκτονία και στη συνέχεια απόπειρα αυτοκτονίας.

Αλλά και σε αυτήν την επικοινωνία, αστυνομικού της ΟΠΚΕ με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, τρία λεπτά μετά τη δολοφονία της Κυριακής, η συνεννόηση είναι δύσκολη.

Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Τη μαχαίρωσε και αυτοκτόνησε;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι…
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Έξω από το τμήμα;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι, ακριβώς μπροστά στον σκοπό…
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Και πώς αυτοκτόνησε αυτή;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ξαναλέω. Τη γυναίκα χτύπησε ο άντρας και στη συνέχεια έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του…

Έχει τις αισθήσεις του ο άντρας Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει. Τη γυναίκα δεν τη βλέπω… Την έχει φάει στην πλάτη…

Οι γονείς της Κυριακής ζητούν αναπαράσταση όσων συνέβησαν το βράδυ της 1ης Απριλίου, ενώ έχει κατατεθεί και μήνυση, προκειμένου να προσωποποιηθούν οι ευθύνες όσων ενεπλάκησαν.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο τελευταίος που συνομίλησε με την Κυριακή πριν τη δολοφονία της, αναμένεται να υποβάλει το δικό του υπόμνημα. Πρόκειται για τον τηλεφωνητή, που είπε στην 28χρονη πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Με τον 27χρονο αστυνομικό ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται ακόμη κι εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση από ομάδα φοιτητών σε βάρος του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη στο Αριστοτέλειο – «Οι αποφάσεις της Συγκλήτου δεν υπόκεινται σε εκβιασμούς ή πιέσεις»
Ο αντιπρύτανης μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ 5
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος
Την Παρασκευή στις 11 το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο Κωνσταντίνο - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των γονιών του και οι συντετριμμένοι συμμαθητές του
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος