Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Ψυχρός και αμετανόητος ο δολοφόνος της Κυριακής – Επικαλείται κενό μνήμης και ακαταλόγιστο

Άγιοι Ανάργυροι: Ψυχρός και αμετανόητος ο δολοφόνος της Κυριακής – Επικαλείται κενό μνήμης και ακαταλόγιστο

Απόλυτα ψυχρός και κυνικός ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους που από την αρχική δήλωση «την ήθελα μόνο δικιά μου», τώρα λέει πως δεν θα θυμάται να της έκανε κακό.

«Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα μόνα λόγια που είπε ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, στην ανακρίτρια.

Ο δράστης έμεινε μόλις πέντε λεπτά στο ανακριτικό γραφείο και άλλο ένα λεπτό μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδότησης και δεν είπε τίποτα για την υπόθεση της δολοφονίας ενώ επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα.

Αυτό που ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του και επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και τελικώς αποφασίστηκε να προφυλακιστεί αλλά να κρατηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στον ιατρικό του φάκελο για να στηριχθούν οι ισχυρισμοί πως πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Έχει νοσηλευτεί επτά φορές σε ψυχιατρεία τα τελευταία 10 χρόνια

Όπως προκύπτει στον 39χρονο δολοφόνο τα τελευταία χρόνια έχουν συνταγογραφηθεί 16 διαφορετικά φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές παθήσεις.

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν λάμβανε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή ή εαν την λάμβανε κατά διαστήματα ή και καθόλου. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2013 έως και το 2023, είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον επτά φορές σε ψυχιατρεία της Αθήνας.

Μόλις τον προηγούμενο χρόνο, το 2023, μέσα σε πέντε μήνες, από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές.

Έχει κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας

Στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρεται ότι είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ δήλωσε και τοξικοεξαρτημένος. Το ερώτημα βέβαια είναι πως αν τα στοιχεία αυτά είναι αληθή, πως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος και πως θα μπορούσε να διαπιστωθεί πως παίρνει την φαρμακευτική του αγωγή, ώστε να μην αποτελεί δημόσιο κινδυνο. Κάτι που διαπιστώθηκε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο και την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Οι επιστολές του στην 28χρονη και πως προσπαθούσε να πλασαριστεί ως «θύμα»

Το Live News αποκάλυψε τις επιστολές του 39χρονου, που προσπαθούσε να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν «θύμα», λίγο πριν μαχαιρώσει την Κυριακή μέχρι θανάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Στις επιστολές προσπαθεί να δείξει έναν άνθρωπο που… αγαπά αλλά απορρίπτεται, που «τα έδωσε όλα» αλλά η Κυριακή ήταν η «κακή» της υπόθεσης.  Πως «έκανε ό,τι μπορούσε» αλλά η 28χρονη δεν τον αγάπησε και τα «ακύρωσε όλα».

Στην πρώτη επιστολή αναφέρει:
«Ό,τι και να έκανα σκεφτόμουν πάντα και εσένα. Ακόμη και ότι έγινα υπεύθυνος στη δουλειά. Σκεφτόμουν ότι θα είσαι υπερήφανη για εμένα. Σκεφτόμουν το μέλλον μας, ακόμα και που θα πάμε. Σε όλους έλεγα «η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, δεν θα με πονέσει ποτέ. Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες, δεν με ήθελες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος. Προσπάθησα αλλά βρήκες άλλον. Αυτό μου έδειξε ότι δεν με αγάπησες ρε Κυριακή. Ό,τι και να λες είναι όλα δικαιολογίες στο μυαλό σου για να είσαι εσύ καλά. Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μας έκανες έτσι; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου. Δεν μου άξιζε, γιατί σου έδειξα πως δεν έχω ξανά νιώσει ποτέ όπως ένιωσα για εσένα και ότι ήθελα όσο τίποτα να τα καταφέρουμε. Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη όμως, σου είπα “εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Στην δεύτερη ισχυρίζεται:
«Πίστεψα σε αυτά που μου έλεγες. Δεν γίνεται ο ίδιος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω τόση αγάπη τώρα να με κάνει χίλια κομμάτια. Τόσο ωραίος ήταν αυτός ο άνδρας; Δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί μια χαρά και με την δουλειά μας; Δεν είχαμε τόσα να κάνουμε και να ζήσουμε; Γιατί φέρθηκες έτσι; Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει. Πάντα έλεγα το κορίτσι μου αξίζει και σου έλεγα να μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζει να παιδεύομαι στη δουλειά, αξίζει τα πάντα. Αποφάσισες όμως, να αποδείξεις ότι δεν άξιζε τίποτα. Υποτίμησες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Ήθελες επιβεβαίωση; Τώρα όλα εντάξει; Τόσα χρόνια για να μου δείξεις ότι ήταν όλα ψέματα; Κρίμα ρε μωρό μου, σε αγάπησα. Μπορούσες να τελειώσεις αυτή τη σχέση και μετά να κάνεις ό,τι θέλεις και όχι με αυτόν τον τρόπο. Με σκότωσες και με έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να ξανά κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση. Δεν θέλω να με ακουμπάς. Ό,τι αγάπησα δεν υπάρχει πια εκεί. Γενικά δεν θέλω άλλο εσένα μέχρι να σταματήσω και εγώ από οδηγός οπότε και δεν θα βλεπόμαστε. Χθες, όπου προσπάθησα να κάνω έρωτα μαζί σου τα χάλασες όλα. Κρίμα γιατί σε αγάπησα. Να είσαι καλά αλλά μακριά μου».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις