Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: «Σωρεία εγκληματικών λαθών και παραλείψεων από την αστυνομία» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Άγιοι Ανάργυροι: «Σωρεία εγκληματικών λαθών και παραλείψεων από την αστυνομία» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Για σωρεία εγκληματικών λαθών και παραλείψεων από την αστυνομία κάνει λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1.4.24).

Τα ερωτήματα για τα λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων και της Άμεσης Δράσης στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παραμένουν δίχως απάντηση.

Για μια «μαχαιριά στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ.», έκανε λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας της ΠΟΑΣΥ, Σοφία Βαγενά, μιλώντας στο Live News.

Ενώ τόνισε πως η αστυνομία θα πρέπει να δράσει ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό και να μην θρηνήσει η χώρα άλλα θύματα έμφυλης βίας.

«Έχουν γίνει μία σωρεία λαθών και παραλείψεων εγκληματικού βαθμού, που μας προβληματίζει ιδιαιτέρως, γιατί σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τα κενά στην αστυνομία εντοπίζονται πολλά χρόνια πίσω.

«Ζητάμε εξηγήσεις. Πρέπει να το δούμε βαθύτερα, πρέπει να πάρουμε απαντήσεις. Τα αδικήματα τα οποία συμβαίνουν μέσα στον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας είναι αυταπάγγελτα, δεν χρειαζόταν να υποβάλει μήνυση. Έπρεπε να προστατευτεί, να αναζητηθεί ο δράστης και να κινηθεί μία διαδικασία που δεν έγινε ποτέ», είπε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις