Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Τέσσερα άτομα φρουρούν στο Τζάνειο τον δολοφόνο της Κυριακής – Παρακολουθούν κάθε του κίνηση

Άγιοι Ανάργυροι: Τέσσερα άτομα φρουρούν στο Τζάνειο τον δολοφόνο της Κυριακής – Παρακολουθούν κάθε του κίνηση

Σε ειδικό δωμάτιο κρατουμένων στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, φρουρούμενος, και μάλιστα από τέσσερα άτομα, παραμένει ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα που έκανε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, δύναμη τεσσάρων ανδρών έχει αναλάβει τη φρούρηση του 39χρονου δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής, που βρήκε φρικτό θάνατο έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Τον φυλάνε συνεχώς 4 άτομα», επισήμανε ο Κ. Παλιοκαρίτης, πρόεδρος εξωτερικών υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Όπως είπε ο ίδιος, ο 39χρονος δολοφόνος βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο νοσηλείας κρατουμένων.

Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υπάρχουν λιγότερα πράγματα για να μην κάνει κακό στον εαυτό του.

Έξω από τον θάλαμο βρίσκονται οι 4 φρουροί που έχουν απευθείας οπτική επαφή με τον 39χρονο, καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα επιχειρήσει νέα απόπειρα αυτοκτονίας.

Σχετικά με την κατάσταση του 39χρονου, ο κ. Παλιοκαρίτης είπε πως «δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, καθώς έχει βγει μόλις από την εντατική».

 

20 λεπτά ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν 

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα έγγραφα από το φάκελο του 39χρονου και ειδικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα εξόδου και τις πληροφορίες νοσηλείας για την εισαγωγή στην ΜΕΘ στο Αττικόν αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Ο ασθενής, διακομίστηκε με ΕΚΑΒ από τις φυλακές Κορυδαλλού λόγω απόπειρας απαγχονισμού. Παρουσίασε ανακοπή όπου έγινε πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ (20 λεπτά) και ανέκτησε ρυθμό, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αττικού όπου και διασωληνώθηκε. Εν συνεχεία μετεφέρθη στην ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση.

ΜΕΘ: Τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα 

Όπως αναφέρεται από το φάκελο του στην ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του 39χρονου παρουσίασε βελτίωση σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν την ίδια ημέρα:

«Προσήλθε διασωληνωμένος υπό καταστολή με προποφόλη και μιδαζολάμη σε ελεγχόμενο μοντέλο αερισμού και αιμοδυναμικά σταθερός χωρίς την ανάγκη αγγειοσυσπαστικού. Στις 8/4/2024, έγινε επαναληπτική αξονική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και οίδημα – προφορικό πόρισμα – και αποφασίστηκε αφύπνισή του. Έγινε σταδιακή διακοπή της καταστολής και έναρξη απογαλακτισμού από τον αναπνευστήρα με επιτυχία αποσωλήνωσης την ίδια μέρα. Σήμερα 9/4/2024 ο ασθενής εξέρχεται από την ΜΕΘ σε ΜV 40% με καλή αεριομετρική εικόνα, αιμοδυναμικά σταθερός, απύρετος και με καλό επίπεδο επικοινωνίας».

Η ψυχιατρική εξέταση

Όπως αναφέρεται στο φάκελό του, από την ψυχιατρική εξέταση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Ο ασθενής εκτιμήθηκε από Τμήμα Διασυνδετικής Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής συμβουλευτικής την ημέρα Τρίτη 9/4/ 2024. Πρόκειται για ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται μετά από αναφερόμενη απόπειρα απαγχονισμού.  Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για την διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματά ήταν μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο.

Συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του ασθενούς μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψη αυτοκαταστροφικής πράξης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις