Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο ντοκουμέντα μετά την αιματηρή καταδίωξη που άρχισε στα Κάτω Πατήσια

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο ντοκουμέντα μετά την αιματηρή καταδίωξη που άρχισε στα Κάτω Πατήσια

Είναι λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (02.07.2022) στους Αγίους Αναργύρους, όπου… κατέληξε η αιματηρή καταδίωξη που άρχισε από τα Κάτω Πατήσια

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ενώ έχουν σπεύσει ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες. Τρεις δράστες, που ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση ναρκωτικών έχασαν τη ζωή τους και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη με τις αρχές να “βλέπουν” ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr

Οι πυροβολισμοί έπεσαν “βροχή” και χαρακτηριστική είναι η εικόνα καταστήματος, που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της συμπλοκής, και η βιτρίνα του καταστράφηκε ολοσχερώς.

Έτσι άρχισε η καταδίωξη από τα Κάτω Πατήσια

Ο «πιστολέρο» έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes το οποίο οδηγούσε γυναίκα, η οποία εν συνεχεία συνελήφθη από τις Αρχές. Γενικότερα στο σημείο του ραντεβού συναντήθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή.

Τα άτομα διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια ο άνδρας με τη Mercedes έβγαλε όπλο και ξεκίνησε να πυροβολεί. Ένας από τους παρευρισκομένους έπεσε κάτω βαριά τραυματισμένος και κατέληξε πριν φτάσει στο νοσοκομείο ενώ ακόμα ένας που τραυματίστηκε κατέληξε το πρωί της Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας βγήκε από τη Mercedes σταμάτησε διερχόμενο οδηγό, του έκλεψε υπό απειλή όπλου το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους και τότε ο ιδιοκτήτης ενός βενζινάδικου κάλεσε για ληστεία τις Αρχές οι οποίες κινητοποιήθηκαν.

Ο δράστης όμως με το κλεμμένο αυτοκίνητο δεν πτοήθηκε, αλλά σταμάτησε σε μπαρ της περιοχής και έκλεψε 30 ευρώ από το ταμείο. Βγαίνοντας από το μαγαζί βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς που είχαν καταφτάσει εκεί και τότε ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Αιματηρά περιστατικά στην Αττική – Άγιοι Ανάργυροι – Κάτω ΠατήσιαΑιματηρά περιστατικά στην Αττική – Άγιοι Ανάργυροι – Κάτω Πατήσια

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, τραυματίστηκαν, ο ένας στην ωμοπλάτη και άλλος πιο σοβαρά στο πόδι. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου τους επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και τους ευχαρίστησε «για την αυτοθυσία τους».

Η γυναίκα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του δράστη, προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα αιματηρά γεγονότα

“Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις