Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία και χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό», η γνωμάτευση των ψυχιάτρων για τον 39χρονο δολοφόνο

Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία και χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό», η γνωμάτευση των ψυχιάτρων για τον 39χρονο δολοφόνο

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης, πρώην συντρόφου του, Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024, έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο 39χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής,δεν εξετάστηκε από έναν αλλά από δύο ψυχιάτρους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 39χρονος κατά την εξέταση του από τον ένα ψυχίατρο διαπιστώθηκε πως δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα ενώ ο δεύτερος ψυχίατρος ενημέρωσε, ότι πρόκειται για χειριστικό άτομο.

Ειδικότερα ο ψυχίατρος στην αναφορά του αναφέρει τα εξής: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Ο γιατρός κάνει λόγο για «Επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Μάλιστα, ο ψυχίατρος επισημαίνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

«Χειριστικές συμπεριφορές» 

Και ο δεύτερος ψυχίατρος αναφερόμενος στον κρατούμενο αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό τονίζοντας επιπλέον πως πρόκειται για χειριστικό άτομο: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό» και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας

Το newsit.gr αποκάλυψε πρώτο το τι συνέβη με την απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της Κυριακής. Συγκεκριμένα ο 39χρονος τα ξημερώματα της Κυριακής (07.04.2024) βρισκόταν σε κελί μαζί με τρεις ακόμη κρατουμένους, έφυγε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο του κελιού, έβγαλε τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του και μετατρέποντας τους σε θηλιά, επιχείρησε να απαγχονιστεί, στηρίζοντας τους επιδέσμους σε μια βίδα!

Κατά τη διάρκεια της απόπειρας αυτοκτονίας έπαθε ανακοπή και εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθιστός δίπλα στο ντους. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ για να ανακτήσει τον σφυγμό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα;»

«Μόνο αυτός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του» λέει στο newsit.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης 28χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους, για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 39χρονος πρώην σύντροφός της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα αμφισβητεί ότι ο δράστης αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων και δηλώνει στο newsit.gr πως «ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του».

Και τονίζει «με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Έχει άλλον σκοπό. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του. Είναι ένα 1.60 στο ύψος, 50 κιλά, δεν του το’χεις αλλά το μυαλό του είναι πανούργο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις