Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Φωτογραφίες ντοκουμέντα με τον 19χρονο που πυροβόλησε Αιγύπτιο – Η δικογραφία στο newsit.gr

Άγιος Παντελεήμονας: Φωτογραφίες ντοκουμέντα με τον 19χρονο που πυροβόλησε Αιγύπτιο – Η δικογραφία στο newsit.gr

«Τον πυροβόλησα γιατί είπε άσχημα πράγματα για την φίλη μου. Με το ίδιο όπλο έχω κάνει άλλες δύο ληστείες. Δεν ξέρω γιατί τις έκανα». Είναι η ωμή παραδοχή, του 19χρόνου ληστή με το Luger, που το βράδυ της Δευτέρας, στον Άγιο Παντελεήμονα, σήκωσε το 9άρι πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές, έναν Αιγύπτιο γιατί τον… στραβοκοίταξε, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο πόδι.

Ο νεαρός, συνήθιζε να κυκλοφορεί και να κάνει ληστείες στο κέντρο της Αθήνας με το ασήμι Peugeot της μητέρας του, ενώ οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που κατάφεραν με μεθοδική δουλειά να διαλευκάνουν την υπόθεση, αναζητούν και τον κολλητό του φίλο με το ψευδώνυμο «Angelovuitt», προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες και να ολοκληρώσουν το παζλ της ιστορίας.

Το newsIT.gr, αποκαλύπτει φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Αιγύπτιου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παρουσιάζει, την προανακριτική του κατάθεση και την δικογραφία. Την Παρασκευή (01.09.2023), λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο κατηγορούμενος αναμένεται, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, να μεταβεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες της «απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία με τη χρήση πυροβόλου όπλου» και «συμμορία αποτελούμενη από δύο άτομα, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες ληστείες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου».

Για τον συγκατηγορούμενο του, το άτομο με το προσωνύμιο «Angelovuitt», οι αστυνομικοί, γνωρίζουν τα στοιχεία του τηλεφώνου του και την διεύθυνση στην οποία διαμένει, όμως τα στοιχεία της ταυτότητας του όπως αναφέρεται στη το διαβιβαστικό: «δεν έχουν τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα και αναζητείται».

Η κατάθεση του

Στην κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς είπε πως: «Σχετικά με τους πυροβολισμούς, έχω να σας πω ότι όλα ξεκίνησαν επειδή οι Αιγύπτιοι μας «τσαμπουκαλεύτηκαν» και είχαν και μαχαίρι. Είπαν πρώτα άσχημα πράγματα για την κοπέλα που είχαμε μαζί μας και εγώ για να την υπερασπιστώ, χρησιμοποίησα το όπλο που είχα στην κατοχή μου. Για τις ληστείες που μου αναφέρετε στις 24 και 25 Αυγούστου, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω. Όντως της έκανα και δεν ξέρω τι σκεφτόμουν. Τέλος για το όπλο που βρήκατε το σπίτι είναι του άλλου παιδιού (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του) και το όπλο είναι αυτό που χρησιμοποίησα στις 28 Αυγούστου για τον εκφοβισμό των Αιγυπτίων».

Το ματωμένο χρονικό

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η αιματηρή επίθεση σε βάρος του 25χρονου Αιγυπτίου, σημειώθηκε στις 22:25 της Δευτέρας. «Στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου με την οδό Καμπάνη στην Αθήνα, ο κατηγορούμενος από κοινού με τον συνεργό του «Angelovuitt», προσέγγισαν τον Αιγύπτιο οποίος βρισκόταν το φίλο του και για ασήμαντη αφορμή, αρχικά ο κατηγορούμενος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και εν συνεχεία με ευθεία βολή και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε μια φορά τον παθόντα και έπληξε το αριστερό του πόδι. Μετέπειτα ο κατηγορούμενος από κοινού με τον άγνωστο δράστη με το προσωνύμιο «Angelovuitt» και μια άγνωστη γυναίκα, εισήλθαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: ένα φυσίγγιο που στον πυθμένα του αναγράφει Luger CBC 9mm, τρεις κάλυκες που στον πυθμένα τους αναγράφουν μεταξύ άλλων
Luger 9mm. Επιπλέον στο σημείο προσήλθε αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την φωτογράφιση του χώρου της επίθεσης».

Τον αναγνώρισε το θύμα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, το θύμα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο, ως το άτομο – δράστη που τον πυροβόλησε. Σε ότι δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του Αιγυπτίου, στο διαβιβαστικό αναφέρεται πως: «Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Αναφορικά με τα τραύματα του, γιατρός κατέθεσε ότι ο τραυματίας διαγνώστηκε με συντριπτικό κάταγμα κνήμης, το οποίο προήλθε από το πυροβόλο όπλο. Τραυματισμός, ο οποίος θεωρείται σοβαρός και γι’ αυτό επελέγη χειρουργική αντιμετώπιση και προβλέπεται μακρός χρόνος αποκατάστασης».

Καρέ – καρέ ο πυροβολισμός

Το ασήμι Peugeot που δεν «φόραγε» πινακίδες αλλά και τα ίδια ρούχα του δράστη την ημέρα της αιματηρής ληστείας που εντοπίστηκαν από την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του ήταν αυτά, που τον έδωσαν στο πιάτο των αρχών. Βέβαια, βασικό ρόλο παίζει και η ανάλυση του υλικού από τις κάμερες, το οποίο δείχνει καρέ – καρέ τον πυροβολισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τους διαβιβαστικό: « Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από εξωτερικές κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, πλησίον του σημείου που έλαβε χώρα η απόπειρα ανθρωποκτονίας, προκύπτει ανεπιφύλακτα ότι ο κατηγορούμενος είναι το άτομο που είχε στην κατοχή του το πυροβόλο όπλο, η φυσική παρουσία του Ι.Χ. αυτοκινήτου μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, η παρουσία του άγνωστου δράστη και ότι ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν επακριβώς τα ρούχα που φορούσε κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παθόντα».

Μάλιστα, στις επόμενες γραμμές αναφέρεται αναλυτικά όλο το σκηνικό. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των καμερών: «Ο κατηγορούμενος όποιος φοράει κόκκινη κοντομάνικη μπλούζα, μαύρη βερμούδα χιαστί τσαντάκι καθώς και παντόφλες χρώματος μπλε με κόκκινο και λευκό, εξέρχεται από πυλωτή πολυκατοικίας και κινείται πεζός προς την αριστερή πλευρά της κάμερας. Άγνωστη νεαρή γυναίκα εξέρχεται της πυλωτής και πηγαίνει προς την αριστερή πλευρά της κάμερας όπου συναντά και αγκαλιάζει τον κατηγορούμενο. Άγνωστος δράστης που φοράει μαύρα ρούχα, πλησιάζει τον κατηγορούμενο και κινούνται στην αριστερή πλευρά της κάμερας εκτός οπτικής. Ο κατηγορούμενος γυρίζει και επιστρέφει στο οπτικό πεδίο της κάμερας. Ύστερα επιστρέφει η άγνωστη γυναίκα, τον αγκαλιάζει και προσπαθεί να τον απομακρύνει. Μαζί επιστρέφουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ο άγνωστος δράστης επιστρέφει και μεταβαίνει στο ίδιο σημείο με τον κατηγορούμενο και την άγνωστη γυναίκα και συνομιλούν. Ο κατηγορούμενος μεταβαίνει τώρα προς τις κάμερες κρατώντας πιστόλι, το οποίο οπλίζει και πυροβολεί. Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού, εμφανίζεται λάμψη στην κάνη από την πυροδοτήση του φυσιγγίου και την έξοδο αερίων και υπολοίπων καύσης πυρίτιδας. Εμφανίζεται το Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot άνευ πινακίδων κυκλοφορίας το οποίο κινείται από την αριστερή πλευρά τις κάμερας και απομακρύνεται προς δεξιά».

Η σύλληψη

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την σύλληψη του από τους αστυνομικούς, στο διαβιβαστικό αναφέρεται πως: « Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μεσημβρινές ώρες 29ης Αυγούστου 2023 και επί της οδού Αυλώνος στην Αθήνα εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, όπως ακριβώς ήταν το όχημα διαφυγής διαφυγής των δραστών κατά την διάπραξη της άποψης ανθρωποκτονίας. Κατόπιν τούτου αστυνομικοί αναζήτησαν τον κάτοχο του οχήματος ο οποίος ήταν ο κατηγορούμενος και όπως εξακρίβωσαν από περίοικους διέμενε επί της οδού Αυλώνος. Άμεσα μετέβησαν στην ανωτέρω διεύθυνση όπου τον εντόπισαν με προτροπή τους εξήλθε από την πολυκατοικία και αφού μετέβησαν από κοινού στο όχημα (Peugeot) για το οποίο δήλωσε ότι είναι αποκλειστικός χρήστης το ερεύνησαν και από τους εσωτερικούς χώρους ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: «Ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα μαχαίρι με λευκή λαβή, και μια πινακίδα κυκλοφορίας η οποία κατ’ αντιπαραβολή με την αριθμό πλαισίου του ανωτέρω οχήματος προκύπτει ότι ταυτίζονται και είναι ιδιοκτησίας της μητέρας του κατηγορουμένου».
Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν αντικείμενα τα οποία έχει αφαιρέσει ο κατηγορούμενος από ληστεία σε βάρος αλλού ατόμου ενώ κατηγορείται για άλλη μια. Από έρευνα δε, που έκαναν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας στον οποίο ο δράστης είχε άμεση πρόσβαση και διαμένει και ο καταζητούμενος συνεργός του, βρέθηκαν κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρεπλίκα ένα μεταλλικό πιστόλι με χαραγμένη την ένδειξη CZ75-SP 01 Cal 9 Luger με τον γεμιστήρα του.

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τονίζει στο newsit.gr πως «ο εντολέας μου σε καμία περίπτωση δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς τίποτα δεν τον συνέδεε με το θύμα κατά το παρελθόν. Αντιθέτως, λόγω ενός περιστατικού, όπου απειλήθηκε η σύντροφος του με μαχαίρι και ο ίδιος, έγινε η χρήση του όπλου που κατείχε. Επίσης, από μέρους της υπεράσπισης θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς θα ορισθεί και τεχνικός σύμβουλος, σχετικά με τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας».

Ο δικηγόρος του 19χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις