Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Παραδέχεται ο εφημέριος τα κρούσματα στο ναό – Δυο έλεγχοι της αστυνομίας στην εκκλησία

Άγιος Παντελεήμονας: Παραδέχεται ο εφημέριος τα κρούσματα στο ναό – Δυο έλεγχοι της αστυνομίας στην εκκλησία

Τα ασυμμάζευτα μια εβδομάδα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsit.gr, σχετικά με τα δυο κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, ενός ιερέα και ενός ψάλτη, προσπαθεί μέσα από ένα δελτίο τύπου να μαζέψει τώρα ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος.

Με το δελτίο τύπου ο Αρχιμανδρίτης παραδέχεται ούτε λίγο ούτε πολύ τα κρούσματα εντός του ναού και αποκαλύπτει πως μέσα στο ναό έχει γίνει δυο φορές επιτόπιος έλεγχος από τον Διοικητή του Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναφορικά με τον κληρικό, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό εξηγεί πως δεν είναι διορισμένος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και είναι φιλοξενούμενος στο ναό. Μάλιστα μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του συστήθηκε η αποχή από τα καθήκοντα του.

Όσο για τον ψάλτη μπορεί να μην είναι ένας από τους διορισμένους του ναού, ωστόσο όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό χρειάστηκε να υποβληθούν σε τεστ και οι υπόλοιποι ιεροψάλτες, οι οποίοι βγήκαν αρνητικοί.

Όπως ενημερώνει το ποίμνιο του ο Αρχιμανδρίτης ο ναός έχει απολυμανθεί δυο φορές και τηρεί επακριβώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στον συγχρωτισμό των εκατοντάδων ανθρώπων κυρίως αλλοδαπών, που μαζεύονται κάθε βράδυ γύρω από την πλατεία όπου επανειλημμένα η διοίκηση του ναού έχει εκθέσει την κατάσταση στα αρμόδια Υπουργεία και τον Δήμο Αθηναίων ζητώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις