Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Τρομακτική αποκάλυψη για το γηροκομείο – Νοσηλευτής με συμπτώματα κορονοϊού εργαζόταν κανονικά

Άγιος Παντελεήμονας: Τρομακτική αποκάλυψη για το γηροκομείο – Νοσηλευτής με συμπτώματα κορονοϊού εργαζόταν κανονικά
Φωτογραφία αρχείου

Αυξήθηκαν σε 41 τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο. Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, εργαζόμενος νοσούσε και πήγαινε κανονικά στη δουλειά του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Σε μία τρομακτική αποκάλυψη για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, προχώρησε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Ο νοσηλευτής, οποίος “έσπειρε” τον ιό, πήγαινε στη δουλειά του με συμπτώματα, χωρίς να ενημερώνει κανέναν.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα μέτρα στο γηροκομείο δεν ήταν αυστηρά και δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το ίδιο διαπίστωσε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είπε ότι ακόμα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τα κρούσματα στα 41. Ωστόσο το ιικό φορτίο στον χώρο είναι υψηλό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα εντοπιστούν και άλλα κρούσματα.

Από τις 6 το πρωί , πληρώματα του ΕΚΑΒ, με τις απαραίτητες στολές προστασίας, άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο, όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Click4more: Άγιος Παντελεήμονας: Έγγραφο «βόμβα»! Ποιοι είχαν προειδοποιήσει;

Με εντολή της εισαγγελέως διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το γηροκομείο, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:
«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:
1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
3. με κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
4. με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Σήμερα άρχισε έρευνα για την υπόθεση και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει στο χώρο τέσσερις έλεγχοι. Ο τελευταίος έλεγχος που αφορούσε σε δειγματοληπτικά τεστ είχε γίνει στις 31 Αυγούστου. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε γίνει έλεγχος για τήρηση πρωτοκόλλων και είχε βρεθεί ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις