Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγίου Πνεύματος 2018: Πότε “πέφτει” και τι γιορτάζουμε

Αγίου Πνεύματος 2018

Αφορμή για τριήμερο είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2018! Δείτε πότε ακριβώς “πέφτει” και τι γιορτάζουμε τη μέρα αυτή.

Ο καλός καιρός και ο ερχομός σε λίγες μέρες του Καλοκαιριού, δεν μπορεί παρά να μας φτιάχνει τη διάθεση. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018 για να ξεκουραστούν και να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Η ημέρα αυτή εορτάζεται πάντοτε Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Φέτος, “πέφτει” 28 Μαΐου.

Γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2018: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2018 είναι, όπως κάθε χρόνο, αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους γραφείου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής. Τότε λοιπόν εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Την Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να διαχωριστεί και να απομονωθεί ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος.

Ο όρος Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποιείται από τις θρησκείες που βασίζονται στην Αγία Γραφή για να περιγράψει είτε τη θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια, είτε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Λίγο υπομονή μέχρι τη μέρα του Αγίου Πνεύματος 2018!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις