Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγκίστρι: Το σμαραγδένιο νησί στον Αργοσαρωνικό με τις καταπληκτικές παραλίες

Αγκίστρι: Το σμαραγδένιο νησί στον Αργοσαρωνικό με τις καταπληκτικές παραλίες

Μια ώρα από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το μικρό και σμαραγδένιο Αγκίστρι. Μια μονοήμερη εκδρομή ή ένα ταξίδι μεγαλύτερης διάρκειας, είναι ό,τι πρέπει.

Αν δεν το έχετε ποτέ επισκεφτεί, σας προετοιμάζουμε. Αυτό το νησί δίνει -χωρίς υπερβολή- την αίσθηση πως ο επισκέπτης του πρωταγωνιστεί σε κάποια σεκάνς της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη».

Την ίδια στιγμή, οι διακοπές στο Αγκίστρι θα σας ταξιδέψουν σε εκείνη την εποχή όπου όλα, ανάμεσα τους και η άποψη μας για τις τουριστικές ανέσεις, ήταν πιο απλά. Εκείνη την εποχή που οι διακοπές ισοδυναμούσαν με ένα παρθένο και όμορφο τοπίο, με ήλιο, θάλασσα, καλή παρέα, περπάτημα ανάμεσα στα πεύκα, νύχτες στην αμμουδιά και ανεμπόδιστο ήχο του κύματος στα αυτιά.

Όπως και με την Αίγινα, μπορείτε να φτάσετε εδώ με δύο τρόπους. Είτε με δελφίνι, είτε με ferry. Το πρώτο σας αφήνει στο Μεγαλοχώρι σε 55 λεπτά, ενώ το δεύτερο θα σας αφήσει στη Σκάλα σε μιάμιση ώρα περίπου. Το πιο «στρατηγικό» μέρος για τη διαμονή σας είναι μάλλον η Σκάλα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό στο Αγκίστρι, εδώ όπου χτυπά η καρδιά του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις