Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Αγωγή κατά της δασκάλας που προέβαλε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο σε τάξη αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς

Αγωγή κατά της δασκάλας που προέβαλε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο σε τάξη αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς

Σε αγωγή εναντίον της ίδιας της δασκάλας, ως φυσικό πρόσωπο, αναμένεται να προχωρήσουν οι γονείς του 10χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου, στην τάξη του οποίου προβλήθηκε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο.

Σημειώνεται πως ο μικρός μαθητής πριν από δύο εβδομάδες επέστρεψε από το σχολείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αποκάλυψε στους γονείς ότι η δασκάλα έβαλε στους μαθητές της Δ΄ Δημοτικού να παρακολουθήσουν μια ταινία με ερωτικές περιπτύξεις ανηλίκων.

Συνέχεια στο απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αττικής, δίνουν οι γονείς του μικρού αγοριού, με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, μιλώντας στο newsit.gr, να αναφέρει ότι θα προχωρήσουν σε αγωγή «γιατί το παιδί έχει υποστεί ηθική βλάβη με όλη αυτή την κατάσταση. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα της προστασίας της ανηλικότητας».

Η οικογένεια έχει κοινοποιήσει από τις 19 Μαΐου, εξώδικο στην διεύθυνση του σχολείου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο υπουργείο.

Όσον αφορά στην επίμαχη ταινία, αυτή φέρεται να βρίσκεται στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας, αλλά προορίζεται για παιδιά γυμνασίου και όχι δημοτικού.

Ο κ. Κατσιβαρδάς επισημαίνει ότι «το αν αυτή η ταινία είναι στην λίστα για τα παιδιά Γυμνασίου είναι κι αυτό διερευνητέο, αλλά τώρα μιλάμε για παιδιά Δ’ δημοτικού. Είναι το παράνομο του παράνομου. Δηλαδή ακόμα και αν είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο, τότε υπάρχει ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι εξ ορισμού παράνομο, ανεξαρτήτως αν επιτρέπεται στο Γυμνάσιο, γιατί στην παρούσα φάση απευθύνονται σε παιδιά μόλις Δ’ Δημοτικού. Η τάση αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, όλο αυτό το ιδεολόγημα του εκφυλισμού των φύλων, της επιβολής. Αυτό εδώ είναι προπαγάνδα, δεν είναι ζήτημα εκπαίδευσης».

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος «πρέπει να ερευνάται η πρόθεση των εκπαιδευτικών και κατά πόσον είναι κατάλληλοι να διδάσκουν τα παιδιά μας».

Όπως μας υπογραμμίζει: «Οι γονείς του παιδιού είναι αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι, ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ, και η μητέρα καθηγήτρια σε λύκειο. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα της προστασίας της ανηλικότητας».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο ανήλικος επέστρεψε από το σχολείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση: «Ήταν σοκαρισμένος, έκανε εμετό, δεν είχε όρεξη να φάει και είχε κλειστεί στον εαυτό του». Λίγο αργότερα αποκάλυψε στους γονείς του τι ακριβώς είχε συμβεί με τη δασκάλα.

Η ταινία που έχει μπει στο μικροσκόπιο ονομάζεται «Αγόρια στο ντους» και πρόκειται για μια πολυβραβευμένη σουηδική ταινία μικρού μήκους, συγκεκριμένα διάρκειας 9 λεπτών, σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Ο αγγλικός τίτλος είναι «Shower Boys» και το φιλμ έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Συγκεκριμένα, έχει λάβει τα εξής βραβεία:

  • Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ.
  • Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε
  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη
  • Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις