Ελλάδα

Αγορά 581 οχημάτων για τα σώματα ασφαλείας μέσω του «ΑΙΓΙΣ»

Τα νέα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες πυρόσβεσης, πολιτικής προστασίας, διάσωσης, υγειονομικής περίθαλψης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συμβάσεις για την απόκτηση 581 οχημάτων που θα ενταχθούν στα σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένα στους στόλους του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ».

Τα νέα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες πυρόσβεσης, πολιτικής προστασίας, διάσωσης, υγειονομικής περίθαλψης και γενικότερα ανταπόκρισης των σωμάτων ασφαλείας.

Η Πυροσβεστική θα λάβει 59 υδροφόρες τριών διαφορετικών τύπων: τετρακίνητα χωρητικότητας 350 λίτρων νερού, αστικά οχήματα χωρητικότητας 1.000 λίτρων και τετρακίνητα επιμηκυμένης καμπίνας που το καθένα μπορεί να μεταφέρει 6.000 λίτρα νερού.

Το Λιμενικό Σώμα θα ενισχυθεί με 462 οχήματα, κατά κύριο λόγο 431 μοτοσυκλέτες. Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια van μεταφοράς υλικών και προσωπικού, λεωφορεία, οχήματα οδικής βοήθειας και ένα γερανοφόρο.

Στο ΥΕΘΑ θα παραδοθούν 37 ασθενοφόρα – κινητές μονάδες προνοσοκομειακής φροντίδας και οκτώ λεωφορεία.

Τέλος, για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται η αγορά 15 mini-bus μηκους 6 έως 7,5 μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 35χρονο για την φωτιά στο Ρέθυμνο – Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4
Από 1 Ιανουαρίου έως και 15 Αυγούστου 2026, έχουν πραγματοποιηθεί 297 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 267 είναι από αμέλεια και οι 30 από πρόθεση
Φωτιά 7
Απολύθηκε ο οδηγός ταξί που ξυλοκόπησε υπάλληλο για μια θέση στάθμευσης στην Πάρο - «Δεν έχει θέση στην επιχείρησή μου»
«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν εκφράζει ούτε την επιχείρησή μου ούτε τον κλάδο των οδηγών ταξί, ο οποίος σύσσωμος καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε ο εργοδότης του
Καρέ από το επεισόδιο στην Πάρο
24