Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αγόριανη: Η εναλλακτική και αγαπημένη για Σαββατοκύριακο

Αγόριανη: Η εναλλακτική και αγαπημένη για Σαββατοκύριακο

Μια από τις κοντινές εκδρομές κοντά στην Αθήνα είναι η Αγόριανη. Ένας ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο στον οποίο θα περάσεις καλά και θα φας ακόμη καλύτερα. Ένα συνδυαστικό ταξίδι φύσης και γαστρονομίας. 

Η ονειρική πλευρά του Παρνασσού είναι στα must για τον χειμώνα αλλά και μια από τις καλύτερες επιλογές για φθινοπωρινή εκδρομή. Ο λόγος για την Αγόριανη που ξέρει τελικά να τραβάει τα βλέμματα όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν την αποκαλούν άδικα ως τον προορισμό των τεσσάρων εποχών. Η Αγόριανη η οποία επίσημα πλέον ονομάζεται Επτάλοφος θα σε εκπλήξει από την πρώτη κιόλας στιγμή με το πνιγμένο στα έλατα τοπίο της!

Η τοποθεσία αυτή της Φωκίδας αποτελεί με σιγουριά τον απόλυτο προορισμό για να έρθεις σε επαφή με τη φύση αλλά να νιώσεις και την λιγότερο κοσμική πλευρά του Παρνασσού.

Αν πας ένα Σαββατοκύριακο στην Αγόριανη, θα μείνεις σε ένα παραδοσιακό κατάλυμα που θα σου θυμίσει χωριό, θα περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και θα ακούς μόνο τους ήχους της φύσης. 

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και η διαδρομή μαγευτική. Ο Επτάλοφος απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χιλιόμετρα και θα κάνεις λιγότερο από δυόμιση ώρες να φτάσεις. 

Μόλις 24 χιλιόμετρα μακριά είναι και η Αράχωβα την οποία μπορείς να επισκεφθείς αν θες σε σύντομο, μάλιστα, χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις