Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Άγριο bullying στο Αρσάκειο: Στο Σύλλογο Kαθηγητών οι ανήλικοι δράστες – ΕΔΕ για ευθύνες εκπαιδευτικών

Άγριο bullying στο Αρσάκειο: Στο Σύλλογο Kαθηγητών οι ανήλικοι δράστες – ΕΔΕ για ευθύνες εκπαιδευτικών

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το νέο περιστατικό bullying που συνέβη σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, όταν έξι περίπου 15χρονοι έδεσαν με πετονιά έναν συμμαθητή τους. 

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση bullying στον μαθητή, όπου ενημερώνει πως οι μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση θα εξεταστούν από τον Σύλλογο Καθηγητών, ενώ παράλληλα θα ερευνηθούν τυχόν πιθανές πειθαρχικές ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το πρωί της Παρασκευής (3.4.2023) έξι 15χρονοι, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, έδεσαν έναν 15χρονο σε μια καρέκλα με πετονιά γύρω από το λαιμό και μάλιστα προσπάθησαν να δέσουν ολόκληρο το σώμα του με την πετονιά.

Εκεί οι έξι συμμαθητές του άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να γελούν εις βάρος του.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και μέσα στη σχολική αίθουσα, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι μέσα στην τάξη βρίσκονταν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Μόλις το παιδί επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τα σημάδια στο λαιμό και ακολούθως έκανε μήνυση στην αστυνομία. 

Οι τέσσερις από τους έξι ανηλίκους που συμμετείχαν στο bullying οδηγήθηκαν στην αστυνομία και αφού εξετάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις