Ελλάδα

Αγρότες: Μπαράζ συσκέψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κάθοδο στη Αθήνα – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (20.02.24) είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις ολοένα και εντείνονται. 

Το πρωί της Κυριακής (18.02.24) πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη στα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις προϋποθέσεις της μετάβασης των αγροτών στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το επικείμενο συλλαλητήριο των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν είχε υπάρξει επικοινωνία με τις συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων και επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για πόσα τρακτέρ και άλλα οχήματα θα κινηθούν προς την Αθήνα.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, όσα και αν είναι τελικά τα τρακτέρ των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος στον αστικό ιστό, θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα, ενώ βασική προϋπόθεση θα είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μην διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα τρακτέρ και πούλμαν να κινηθούν συντεταγμένα και όχι ανεξέλεγκτα, να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο χώρο, αν τελικά φτάσουν στο Σύνταγμα, και να υπάρχει πάντα ανοιχτή λωρίδα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με 12χρονο παιδί που αγνοείται μετά τη φωτιά στο χωριό Λητή, στο Ωραιόκαστρο - Τι λένε τα τελευταία στοιχεία
Πρόκειται για το παιδί του 67χρονου που βρέθηκε νεκρός, νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά - Η μητέρα του παιδιού που νοσηλεύεται με εγκαύματα, είπε ότι ο ανήλικος ήταν μαζί με τον πατέρα του όταν ξέσπασε η πυρκαγιά
Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Θρίλερ με 12χρονο παιδί που πληροφορίες θέλουν να αγνοείται στο χωριό Λητή