Ελλάδα

Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο, Βοιωτία και Αιγιάλεια – Φωτιές σε μπάλες από άχυρο και παλέτες

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα να στήνονται για λίγη ώρα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης (07.02.2024) οι αγρότες προσπάθησαν να στήσουν μπλόκο στην Εθνική Οδό στον κόμβο του Πλατύκαμπου, ωστόσο εμποδίστηκαν από τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ. 

Μάλιστα η αστυνομία τους απαγόρευσε να κάψουν μπάλες με άχυρα στην Εθνική Οδό και το έκαναν στον παράδρομο, καίγοντας εκτός από μπάλες και παλέτες.

Ταυτόχρονα αγρότες παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο Στεφανοβίκειο. 

«Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πολιτικές λύσεις και να ικανοποιήσεις τα αιτήματά μας που είναι αιτήματα επιβίωσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος είπε: «Στη Νίκαια αποδείξαμε πως είμαστε ενωμένοι. Σε μια ώρα το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, θα βρίσκεται στο γραφείο του».

Δείτε το βίντεο του larissanet.gr

agrotes larisa

Νωρίτερα αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας έκλεισαν την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ. της ΠΑΘΕ και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία.

Ήδη η Τροχαία έχει κάνει εκτροπή στην κυκλοφορίας από την περιοχή του Μαρτίνου και μέχρι το Ακραίφνιο. Νωρίτερα, οι αγρότες έκοψαν την κυκλοφορία στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αλμυρού, ενώ μπλόκο είχε στηθεί για 2 ώρες και στην Αταλάντη.

Επίσης για λίγη ώρα υπήρξαν μπλόκα στα στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα. Το ίδιο έγινε και στο Δερβένι αλλά και στην Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας.

agrotes larisa

Επίσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, μετά και την πανελλαδική απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες της Αιγιάλειας, έστησαν 6η συνεχή μέρα μπλόκο, στην παλαιά εθνική οδό, στον Σελινούντα. Οι κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι διαρκείας.

Δείτε τις εικόνες του tempo24.news

trakter trakter

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν στη Νίκαια - Δύο συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, η κατηγορούμενη ζήτησε από τον 32χρονο το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει και τότε τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε το κινητό και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο
Περιπολικό
Η εποχική γρίπη κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα - Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ
Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως και έχει ανιχνευτεί και στη χώρα μας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τον πληθυσμό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
Αντιγριπικό εμβόλιο
Δευτέρα και Τρίτη απολογούνται τα μέλη του κυκλώματος trafficking στην Θεσσαλονίκη - Οι οίκοι ανοχής, τα «φρουτάκια» και οι 17 συλλήψεις
Έχουν ταυτοποιηθεί και απελευθερωθεί 4 θύματα εμπορίας ανθρώπων (υπήκοοι Κολομβίας, Βενεζουέλας και Βραζιλίας), ενώ επιπλέον τους παρασχέθηκε κατάλληλη αρωγή και προστασία μέσω Μ.Κ.Ο.
Οίκος ανοχής