Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αίγινα – Σώθηκε και συγκλονίζει: Να ζήσει χρόνια για να σκέφτεται τις ζωές που πήρε!

Αίγινα – Σώθηκε και συγκλονίζει: Να ζήσει χρόνια για να σκέφτεται τις ζωές που πήρε!

Ο Κώστας, η σύζυγος του Αναστασία, ο γιός τους και τρεις φίλοι τους βρίσκονταν το μοιραίο μεσημέρι της 16ης Αυγούστου στο πλοιάριο «Αντωνία» που έκανε το δρομολόγιο Πέρδικα – Μονή. Ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να σωθούν όταν το ταχύπλοο που οδηγούσε 77χρονος άνδρας έπεσε με ταχύτητα πάνω τους και παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους.

Η τραγωδία στα ανοιχτά της Πέρδικας έχει συγκλονίσει όλο το νησί. Το έχει βυθίσει στο πένθος για το χαμό τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κοριτσάκι, ο πατέρας του και άλλοι δυο άνδρες. Τα ερωτήματα πολλά και ακόμη αναπάντητα.

Ο χειριστής του ταχύπλοου οδηγήθηκε την Τετάρτη (17.08.2016) στον εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. «Του εύχομαι να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα, σκεπτόμενος τις ζωές που έχει πάρει» είπε ο Κώστας, που σήμερα επέστρεψε στην Πέρδικα. Τον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας.

Και επέστρεψε για ψυχολογικούς λόγους. Γιατί δεν θέλει τα όσα έζησε, τα όσα είδε, να τον “κυνηγούν”. Θέλει να ξορκίσει το κακό. «Αφού βγήκαμε να κάνουμε το σταυρό μας. Πάω κόντρα σε αυτό που πέρασα, επίτηδες ήρθα σήμερα για καφέ εδώ» είπε. Και όχι μόνο αυτό. Τις επόμενες μέρες θα περάσει και απέναντι, στη Μονή. «Κάποια μέρα απ’ αυτές, θα πάρω το πλοιάριο, να περάσω απέναντι, να πατήσω στη Μονή και να ξαναγυρίσω. Για να μην με “ακολουθεί”».

Η σύζυγός του Αναστασία τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. «Αυτό που είδα και άκουσα δεν μπορώ να το περιγράψω. Και δεν το εύχομαι σε κανέναν» είπε ο άνδρας που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν από εκείνους που αφού βεβαιώθηκε πως η γυναίκα και το παιδί του ήταν καλά, βοήθησε στο να διασωθούν άλλοι επιβάτες. Αλλά όπως λέει «κανείς δεν είναι ήρωας».

Δεν μπορεί να πιστέψει πως έγιναν όλα. «Ο καιρός ήταν ιδανικός και ξαφνικά βρεθήκαμε με τη λάντζα καπάκι. Όλα ήταν ιδανικά και χάρη στην απερισκεψία ενός, στου αλλάζει η ζωή». Όταν ρωτήθηκε αν ο χειριστής του ταχύπλοου γύρισε για να βοηθήσει τους επιβάτες του πλοιαρίου, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες πως ούτε σωσίβιο δεν πέταξε σε όσους βρέθηκαν στη θάλασσα μετά την πρόσκρουση, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορούσα να ακούσω. Φώναζα τους δικούς μου, δεν έβλεπα καλά και αντίστοιχα ο καθένας έψαχνε τον δικό του άνθρωπο». Για ένα πράγμα είναι όμως σίγουρος: «Έτρεχε».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε