Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Αιμιλία Γερουλάνου: Συγκίνηση στην κηδεία της μητέρας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Παρόντες ο Παύλος και η Άννα Μαρία

Αιμιλία Γερουλάνου: Συγκίνηση στην κηδεία της μητέρας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Παρόντες ο Παύλος και η Άννα Μαρία
Eurokinissi

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου. Η μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Ήταν πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη από το 2005.

Το τελευταίο αντίο είπαν στη μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, Αιμιλία Γερουλάνου, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες της, καθώς και πλήθος κόσμου που προσήλθε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία.

Η εκλιπούσα ήταν πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη και ήταν πολλοί οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες και άλλοι, οι οποίοι θέλησαν να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Παρών στην τελετή ήταν ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η μητέρα του Άννα – Μαρία, που έχουν στενούς φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια Γερουλάνου.

Δίπλα στον Παύλο Γερουλάνο και την οικογένειά του βρέθηκαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Νάντια Γιαννακοπούλου στάθηκαν, επίσης, δίπλα στον συνάδελφό τους, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Το παρών έδωσε ακόμη ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα.

Ποια ήταν η Αιμιλία Γερουλάνου

Η Αιμιλία Καλλιγά-Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μέχρι να φύγει από τη ζωή ήταν πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη. Ήταν η κόρη του Παύλου Καλλιγά και της Ειρήνης Μπενάκη. Ο πατέρας της ήταν συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά ενώ από την πλευρά της μητέρας της ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης, ίδρυσε το Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο εργάστηκε μετά τη βυζαντινή έκθεση Μανόλη Χατζηδάκη στο Ζάππειο το 1964.

Στο Μουσείο Μπενάκη οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Προήχθη στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας, το 2000 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος αυτού.

Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και τον γιο της, Παύλο Γερουλάνο.

φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις