Ελλάδα

Airbnb: Τα πάνω κάτω από δικαστική απόφαση – Απαγόρευση ενοικίασης και αποζημίωση στους γείτονες!

Τέλος στην ενοικίαση μέσω Airbnb έβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Η ιδιοκτήτρια καλείται να πληρώσει και αποζημίωση στους γείτονες 4.400 ευρώ. Η δικαστική απόφαση είναι καταλύτης για τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις σε διάφορες πλατφόρμες.

Η δικαστική απόφαση φέρνει ανατροπή στο καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας. Η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την ενοικίαση παραθεριστικής βίλας σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής και ανοίγει το δρόμο για ανάλογη απαγόρευση τουριστικής εκμετάλλευσης χιλιάδων οικιστικών ακινήτων. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του ακινήτου καλείται να καταβάλει και αποζημίωση στους γείτονες.

Το ακίνητο βρίσκεται σε συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχεται τον κανονισμό του συγκροτήματος και απαγορεύει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η ιδιοκτήτρια του ενός από τα τέσσερα καταλύματα του συγκροτήματος πήρε από τον ΕΟΤ το ειδικό σήμα λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και καταχώρησε σχετική αγγελία σε 15 τουριστικούς οδηγούς και σχετικές ιστοσελίδες. Λένε οι δικηγόροι που άσκησαν την αγωγή για λογαριασμό των άλλων ιδιοκτητών του συγκροτήματος άρχισαν τα προβλήματα. Οι πελάτες της κυρίας που ενοικίαζε το δικό της ακίνητο καταλάμβαναν θέσεις πάρκινγκ, την πισίνα, τους κοινόχρηστους χώρους, έκαναν φασαρία κλπ.

Με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης η ιδιοκτήτρια δεν μπορεί πλέον να νοικιάζει με τον τρόπο αυτό το ακίνητο και θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4.400 ευρώ στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η άδεια της έγκρισης των εργασιών στο μπαλκόνι στην Κόρινθο που έπεσε και σκότωσε την 43χρονη - Τι λέει  ο μηχανικός
«Δεν είχε ληφθεί όμως κανένα προστατευτικό μέτρο, δεν είχε κλείσει το πεζοδρόμιο, δεν είχαν μπει τα αυτονόητα μέτρα ασφάλεια», τονίζει ο δήμαρχος Κορίνθου Νικόλαος Σταυρέλης
Το σημείο που έπεσε το μπαλκόνι
Ο τσακωμός, η αναρρίχηση και η πτώση της 27χρονης στο κενό από πολυκατοικία στο Μαρούσι
Αν και αρχικά οι διαρροές έλεγαν ότι η γυναίκα έπεσε δύο φορές από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της που βρίσκεται 4ο όροφο οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε μία φορά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες
Η πολυκατοικία που έγινε το περιστατικό στο Μαρούσι
Αλλάζει ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο: Πάσχα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας - «Θα μοιάζει περισσότερο με χειμώνα»
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου η μεταβολή αυτή θα φέρει βροχές και πτώση θερμοκρασίας, επηρεάζοντας κυρίως τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας
Άνθρωπος με ομπρέλα
8