Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αίρονται τα… υπολείμματα του lockdown – Τι ανοίγει άμεσα και πότε σταματά η απαγόρευση από τις 12:30

Αίρονται τα… υπολείμματα του lockdown – Τι ανοίγει άμεσα και πότε σταματά η απαγόρευση από τις 12:30

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου, οι επιστήμονες καλούνται να εξετάσουν τα δύο τελευταία περιοριστικά μέτρα που έχουν απομείνει από την περίοδο της αυστηρής καραντίνας.

Προτεραιότητα έχει η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση. Εφόσον κριθεί από τους ειδικούς ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, ως την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσουν ότι μπαρ, καφέ και εστιατόρια επιστρέφουν στη…  δική τους κανονικότητα. Και οι πολίτες πια θα μπορούν να απολαμβάνουν την έξοδο τους μετά μουσικής.

Το τελευταίο μέτρο που εξετάζεται είναι η οριστική άρση του απαγορευτικού της κυκλοφορίας από τις 12:30 τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό ορόσημο είναι η 15η Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά η τουριστική σεζόν.

Το αργότερο ως τότε, η καραντίνα με όλους τους περιορισμούς της θα αποτελέσει παρελθόν.

Από αύριο θέατρα και συναυλίες, από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια

Μετά τα θερινά σινεμά που άνοιξαν τις πύλες τους την Παρασκευή,  σειρά παίρνουν αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Μαΐου, τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλίες… Παραστάσεις και μουσικά θεάματα θα διεξάγονται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα στο 50%.

Τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ανοίγουν ξανά τα γυμναστήρια, ένας από τους κλάδους που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στην εποχή της πανδημίας.

Το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται να καθοριστεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν και οι υπηρεσίες ευεξίας (Spa), σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής.

Επιπλέον ανοίγουν ξανά οι χώροι δεξιώσεων, πάντα σε εξωτερικούς χώρους, και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης.

«Όχι στη χαλάρωση»

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν σημαίνει… χαλάρωση, το μήνυμα της κυβέρνησης. Απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικό) μέχρι η χώρα να χτίσει με τους εμβολιασμούς το πολυπόθητο «τείχος» ανοσίας.

Ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού αναμένεται στα μέσα καλοκαιριού, τον Ιούλιο.

Το «μεγάλο στοίχημα» του επόμενου διαστήματος είναι να πεισθούν και οι πιο διστακτικοί, για την ανάγκη να κάνουν το εμβόλιο, ώστε το πρόγραμμα να προχωρήσει με βάση το χρονοδιάγραμμα και η χώρα να βρεθεί έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις