Ελλάδα

Αιθαλομίχλη “πνίγει” τα Γιάννενα! Μεγάλη προσοχή

Συστάσεις προς το κοινό κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αιθαλομίχλη που... επισκέφθηκε ξανά τα Γιάννενα. Πού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υψηλές τιμές αιθαλομίχλης, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων. Από τις μετρήσεις που έγιναν στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε υπέρβαση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, κυρίως την χθεσινή ημέρα, όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε το όριο των 100 μg/m3, φθάνοντας τα 105 μg/m3, με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση προς το κοινό στην οποία αναφέρει για την αιθαλομίχλη

«Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, “Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια” του ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013, απαιτείται η ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη μέτρων προφύλαξης».

Ειδικότερα οι συστάσεις της Περιφέρειας για την αιθαλομίχλη απευθύνονται σε ευάλωτα άτομα, αλλά και στον γενικό πληθυσμό

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή την δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους, σε εξωτερικούς χώρους. ‘Ατομα με άσθμα, μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Επίσης, κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη, 18.12.2019 και ώρα 12:00 ως την Παρασκευή 20.12.2019 και ώρα 12:00, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κοσμοσυρροή στα λιμάνια της Αττικής: Πολλοί φεύγουν για τις τελευταίες διακοπές, περισσότεροι επιστρέφουν στην καθημερινότητα
«Η κίνηση είναι πολύ μεγάλη στα λιμάνια, αλλά η τουριστική περίοδος δεν τελείωσε», είπε ο Βασίλης Κικίλιας που έδωσε το παρών σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
λιμάνι πειραιά
Επιχείρηση «κατέλαβε» με ξαπλώστρες και ομπρέλες τη διάσημη παραλία «Άντονι Κουίν» στη Ρόδο
Σύμφωνα με το δίκτυο «Ομπρέλα», η επιχείρηση εγκατέστησε ομπρελοκαθίσματα και εκμεταλλευόταν εμπορικά τον χώρο, χωρίς νόμιμη παραχώρηση και χωρίς να καταβάλει κάποιο μίσθωμα
Η παραλία «Άντονι Κουίν» στη Ρόδο 12