Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακρόπολη: Κατόπιν εορτής φτιάχτηκε το αναβατόριο για ΑμεΑ – Πατέρας μετέφερε το παιδί του στα χέρια!

Ακρόπολη: Κατόπιν εορτής φτιάχτηκε το αναβατόριο για ΑμεΑ – Πατέρας μετέφερε το παιδί του στα χέρια!
Intime News (αρχείο)

Μετά την αποκάλυψη ότι και τα τέσσερα αλεξικέραυνα ήταν ασυντήρητα, ήρθαν στο φως και παραλείψεις στη μεταφορά ΑμεΑ με το υπάρχον αναβατόριο στην Ακρόπολη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού της Νέας Ραιδεστού, σύμφωνα με την οποία μαθητής του σχολείου ο οποίος κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο και μετείχε σε εκδρομή του σχολείου στην Ακρόπολη δεν μπορούσε να κάνει χρήση του αναβατορίου για ΑμεΑ.

Το αναβατόριο που είχε εγκανιαστεί προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εδώ και μήνες κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί.

Ο μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού Ερμής Καμπερίδης, έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο.

Ο πατέρας του, που ήταν συνοδός στην εκδρομή, πήρε το 12χρονο παιδί του στην πλάτη και έφτασε έως ένα σημείο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια άλλων γονιών, το παιδί ανέβηκε με το καροτσάκι στην Ακρόπολη.

Ακρόπολη: Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού

Σε ανακοίνωσή το ΥΠΠΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

Όπως προέκυψε μετά από επιτόπια αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας, μετά και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ήρθε σε γνώση μας το θέμα, το αναβατόριο ΑμεΑ λειτουργεί.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την αντικατάσταση του παρόντος αναβατορίου με ανελκυστήρα πλαγιάς που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και θα καλύπτει όλες τις μορφές αναπηρίας, επιλύοντας επίσης και το πρόβλημα της ειδικής πλατφόρμας.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε ειδικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να συλλέξουμε προτάσεις και προσφορές.

Ζητούμε συγγνώμη εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για τις καθυστερήσεις που έχουν επιδείξει και, μετά την αποκατάσταση του υφιστάμενου αναβατορίου, που έχει ήδη επέλθει, διαβεβαιώνουμε ότι κινούμαστε αποφασιστικά για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις