Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αξίζει να γίνει μεταφορά σε λογαριασμό μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης;

Αξίζει να γίνει μεταφορά σε λογαριασμό μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης;

Στον λογαριασμό μισθοδοσίας/σύνταξης ο μισθός ή η σύνταξή σας αποκτά μεγαλύτερη αξία. Δείτε πώς.

Ένας τραπεζικός λογαριασμός σήμερα είναι το κέντρο της οικονομικής μας δραστηριότητας. Από εκεί ξεκινά ο οικονομικός μας προγραμματισμός, προγραμματίζονται οι πληρωμές και τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις. Από εκεί οργανώνονται πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς μας, αλλά και ξεκινούν τα επενδυτικά πλάνα. Ένας τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα, γι’ αυτό και η επιλογή του είναι κάτι στο οποίο αξίζει να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο, ώστε να κερδίσει τα μέγιστα οφέλη. Ειδικά στην περίπτωση των λογαριασμών μισθοδοσίας/σύνταξης, τα προσφερόμενα προνόμια είναι δελεαστικά. Αξίζει όμως να μεταφέρουμε τα χρήματα που κερδίζουμε σε τέτοιου τύπου λογαριασμό, και πόσο εύκολο είναι; 

Τι είναι ο λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης;

Ο λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης αποτελεί έναν λογαριασμό όπου πολύ απλά κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξή σας. Αυτός ο λογαριασμός διαφέρει από έναν τυπικό λογαριασμό ταμιευτηρίου, καθώς παρέχει επιπλέον προνόμια και εγγυήσεις για τη συνεχή ροή των καταθέσεών σας. Στην περίπτωση των ιδιωτικών υπαλλήλων, η τράπεζα όπου θα γίνονται οι καταβολές του μισθού συνήθως δεν επιλέγεται από τον εργαζόμενο. Ωστόσο, εάν είστε δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας ή συνταξιούχος, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε μόνοι σας την τράπεζα που θα κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξή σας. Σε κάθε περίπτωση, ο λογαριασμός μισθοδοσίας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό που μπορεί να έχετε στην τράπεζα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων, να κάνετε πληρωμές, ηλεκτρονικές συναλλαγές, μεταφορές χρημάτων και άλλες τραπεζικές εργασίες. Μπορεί να προσφέρει όμως πολλά περισσότερα από αυτό, δίνοντάς σας προνόμια που μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχετε με μία τέτοια επιλογή

Ένας λογαριασμός μισθοδοσίας μπορεί να προσφέρει πολλά περαιτέρω πλεονεκτήματα. Έτσι, μπορεί να συνοδεύεται από προνομιακό επιτόκιο, προγράμματα επιβράβευσης καρτών, δωρεάν πάγιες εντολές πληρωμών ή μειωμένες προμήθειες, προνόμια στην απόκτηση δανείων ή καρτών, αλλά και τη δυνατότητα υπερανάληψης για τη χρεωστική κάρτα σας. Μπορεί ακόμη να σας προσφέρει εκπτώσεις σε προγράμματα συναλλαγών και αποκλειστικά προνόμια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, τουρισμού κ.λπ. Ο λογαριασμός μισθοδοσίας είναι ένας ασφαλής και βολικός τρόπος για να λαμβάνετε τον μισθό σας ή τη σύνταξή σας, ενώ, παράλληλα, απολαμβάνετε τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Εάν σκοπεύετε να επιλέξετε τράπεζα για τον λογαριασμό μισθοδοσίας σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τις προσφερόμενες υπηρεσίες και πλεονεκτήματα κάθε τράπεζας, προκειμένου να επιλέξετε αυτή που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Το “επιπλέον” των μηνιαίων απολαβών

Είναι σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο σύμμαχο όσον αφορά τις τραπεζικές σας ανάγκες, που θα σας επιτρέψει να τις καλύψετε, έχοντας παράλληλα περισσότερα πλεονεκτήματα και προνόμια. Με τον Καθημερινό λογαριασμό Plus της Eurobank κερδίζετε ακριβώς αυτό: μπορείτε να καλύψετε τις τραπεζικές ανάγκες της καθημερινότητάς σας (πληρωμές, μεταφορές, αγορές και αναλήψεις), ενώ, εάν τον συνδέσετε με τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή σας, απολαμβάνετε επιπλέον προνόμια. Αρχικά, επωφελείστε από πιο ανταγωνιστικό επιτόκιο εφόσον συνδέσετε τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή σας στον Καθημερινό λογαριασμό Plus. Οι τόκοι υπολογίζονται από την πρώτη πίστωση της μισθοδοσίας ή της σύνταξής σας στον λογαριασμό και αποδίδονται κάθε 6 μήνες. Εάν μεταφέρετε τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή σας στην Eurobank, σας προσφέρονται προγράμματα προνομίων ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες σας: Το Πρόγραμμα Μισθοδοσία Προνόμιο για δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους, το Πρόγραμμα Κάθε μέρα σύμμαχοι για ένστολους εν ενεργεία ή εν αποστρατεία και το Πρόγραμμα σύνταξης Για εμένα για συνταξιούχους.

Μπορείτε να μεταφέρετε τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή σας με απλές διαδικασίες, καθώς τη συνδέετε με τον Καθημερινό λογαριασμό Plus και επωφελείστε από προγράμματα προνομίων ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες σας. Εάν είστε δημόσιος υπάλληλος ή ένστολος, απλά ενημερώστε τον οργανισμό που εργάζεστε ότι θέλετε να μεταφέρετε τη μισθοδοσία σας στη Eurobank και δηλώστε τον IBAN του λογαριασμού σας. Παράλληλα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα από τα πακέτα του Μy Advantage Banking που σας εξασφαλίζουν όφελος, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, καθώς και προνόμια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, τουρισμού κ.λπ. Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν είστε συνταξιούχος ή απόστρατος μπορείτε να μεταφέρετε τη σύνταξή σας μέσω EuroPhone Banking ή με μία επίσκεψη σε κατάστημά Eurobank με ασφάλεια, χωρίς να πάτε στο ταμείο σύνταξής σας.

Προσφέρετε στον εαυτό σας περισσότερα προνόμια

Η μεταφορά του μισθού ή της σύνταξής σας σε λογαριασμό μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης δεν είναι πλέον μια πολύπλοκη ή δύσκολη διαδικασία. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες προσφέρουν προνόμια επιπλέον του μισθού στους εργαζομένους. Στον δημόσιο τομέα ή στην περίπτωση των συνταξιούχων, μπορείτε οι ίδιοι να επιλέξετε και να απολαμβάνετε αντίστοιχα προνόμια. Ένα πρόγραμμα που σας ανταμείβει για την εμπιστοσύνη σας αποτελεί μία λύση που αξίζει να εξετάσετε για όλα αυτά που σας προσφέρει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις