Τρίτη, 25 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ακύρωσε διάλεξη στο Μέγαρο ο αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ για τα συνθήματα της 25ης Μαρτίου

Ακύρωσε διάλεξη στο Μέγαρο ο αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ για τα συνθήματα της 25ης Μαρτίου

Ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ, ακύρωσε τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει στο Μέγαρο Μουσικής

 Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά των Αλβανών που φώναξαν στη διάρκεια της παρέλασης της επετείου της 25ης Μαρτίου άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος.

    Ο Ισμαήλ Κανταρέ, στην επιστολή του, με την οποία ακυρώνει τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει στις 19 Απριλίου, αναφέρει: 

  «Λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη».

  Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής, σε σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι “ακριβώς επειδή θεωρούν ότι η ουσιαστική απάντηση στις ακραίες συμπεριφορές είναι η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσουν το βραβευμένο συγγραφέα να έλθει στην Αθήνα, και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα δοθεί ξανά ευκαιρία στους πολυπληθείς φίλους του Ισμαήλ Κανταρέ, να τον συναντήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε