Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αλαλούμ με το πού εργαζόταν ο οδηγός του σχολικού που συνελήφθη χωρίς δίπλωμα

Αλαλούμ με το πού εργαζόταν ο οδηγός του σχολικού που συνελήφθη χωρίς δίπλωμα
Φωτογραφία αρχείου

Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση με τον 66χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (05.04.2023) από τις αρχές, εξετάζουν και το ενδεχόμενο της υποκλοπής μεταφορικού έργου από τον 66χρονο, ενώ την ίδια ώρα αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Πολλά και ποικίλα είναι τα ερωτήματα για την παρουσία του 66χρονου έξω από το σχολικό συγκρότημα των Καλυβιών. Παρότι είναι ιδιοκτήτης δύο λεωφορείων που είναι ενταγμένα στο στόλο των Κ.Τ.Ε.Λ Αττικής και μαζί με τη σύζυγο του αλλά και τον γιο του, εργάζονται ως οδηγοί στα παραπάνω οχήματα, ωστόσο δεν θα έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων να έχει επιβιβάσει τους 40 μαθητές. Κι αυτό γιατί στις 27 Μαρτίου του 2023, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση των ΚΤΕΛ Αττικής έθεσε εκτός συγκοινωνιακού έργου τα επαγγελματικά οχήματα του, καθώς για άλλη μια φορά εντοπίστηκε να έχει υποπέσει σε τροχονομική παράβαση παρότι του είχε αφαιρεθεί από τις 8/10/2022 το δίπλωμα εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ.

Τότε η διοίκηση του ΚΤΕΛ τον είχε παύσει από τη θέση του οδηγού, ενώ τα δρομολόγια συνέχισαν να εκτελούνται με οδηγούς τη γυναίκα και το γιο του. Τώρα αποφασίστηκε τα οχήματά του να μην περιλαμβάνονται στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΚΤΕΛ Αττικής, Γιώργο Παπαδομιχελάκη, που μιλάει στο newsit.gr, ο 66χρονος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης δεν βρίσκονταν έξω από το σχολικό συγκρότημα των Καλυβιών για λογαριασμό των ΚΤΕΛ. “Η τροχαία μας είχε ενημερώσει ότι ο οδηγός είχε κάνει κάποιες συγκεκριμένες παραβάσεις και εμείς για να διαφυλάξουμε το επιβατικό κοινό θέσαμε τα δύο λεωφορεία εκτός συγκοινωνιακού έργου. Δηλαδή σε ρεπό. Το συγκεκριμένο λεωφορείο εκτελούσε έργο ενός τουριστικό γραφείου παράνομα. Στην συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση, το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου δεν είχε δρομολογηθεί από την εταιρεία ΚΤΕΛ αλλά είχε εκμισθωθεί παράνομα από κάποιο τουριστικό γραφείο”.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδομιχελάκης εξηγεί περαιτέρω τα παραπάνω λεγόμενα του. “Είναι παράνομο επειδή και τα δυο λεωφορεία του οδηγού είναι ενταγμένα στο ΚΤΕΛ και το τουριστικό γραφείο θα έπρεπε να απευθυνθεί επισήμως στην εταιρεία ΚΤΕΛ να του δώσει όχημα το οποίο θα έχει οδηγό όπως πρέπει με δίπλωμα και θα είναι ασφαλές για να μεταφέρει παιδιά. Για μένα επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα έχει γίνει υποκλοπή μεταφορικού έργου. Η αστυνομία το έρευνα. Γιατί η αστυνομία πρέπει να απευθυνθεί στην περιφέρεια, να δει ποιος είναι ο ανάδοχος του σχολικού δρομολογίου και να ζητήσει από τον ανάδοχο την σύμβαση ή το τιμολόγιο που υπάρχει με τον συγκεκριμένο οδηγό. Όταν δεν τα προσκομίσει αυτά μιλάμε για κάτι παράνομο”.

Ο κ. Παπαδομιχελάκης επισημαίνει ότι η περιφέρεια δεν γνώριζε ότι τα ΚΤΕΛ είχαν θέσεις εκτός συγκοινωνιακού έργου τα δύο λεωφορεία του οδηγού. “Εμείς όταν τα θέσαμε εκτός συγκοινωνιακού έργου, η περιφέρεια δεν ενημερώνεται, δεν υπάρχουν τέτοια συστήματα μηχανογράφησης γιατί είναι εσωτερικό έγγραφο. Αυτό το λεωφορείο δεν έπρεπε να ναυλωθεί από κανέναν γιατί έπρεπε να ζητηθεί η άδεια από την εταιρεία ΚΤΕΛ και προφανώς εμείς δεν θα δίναμε το συγκεκριμένο όχημα. Με απόφαση της περιφέρειας θα μπορούσε να του αφαιρεθεί η άδεια και να έβγαινε εκτός ΚΤΕΛ. Εμείς το μόνο που μπορούσαμε ήταν αυτή η ενέργεια που κάναμε και αυτή την φορά και τις προηγούμενες φορές που είχε κάνει διάφορες παραβάσεις”.

Σε επικοινωνία του newsit.gr με τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν αναλάβει την μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία, οι υπεύθυνοί τους ανέφεραν ότι δεν είχαν, ούτε έχουν μισθώσει ποτέ τα δύο οχήματα του 66χρονου, καθώς χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις