Αλαλούμ στα δρομολόγια λεωφορείων των ΚΤΕΛ που επιστρατεύτηκαν στην Αττική (video)

Το “έλα να δεις” έγινε με τα 10 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κλήθηκαν να εκτελέσουν, εκτάκτως, δρομολόγια στην Αττική, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός του επιβατικού κοινού του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega, οι οδηγοί των ΚΤΕΛ που ήρθαν στην Αθήνα από την Τρίπολη, τον Πύργο, τα Γρεβενά και άλλες πόλεις, δεν γνώριζαν τους δρόμους της πρωτεύουσας. Αποτέλεσμα, να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν GPS για να εκτελέσουν το δρομολόγιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν οδηγίες από τους επιβάτες.

Στο ρεπορτάζ του Mega, ένας επιβάτης βοηθά τον οδηγό του λεωφορείου να ολοκληρώσει το δρομολόγιο από τους Θρακομακεδόνες προς την Κηφισιά. Ο οδηγός συμβουλεύεται και τον χάρτη του κινητού του τηλεφώνου, έχοντας, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το gps παραμένει ανοιχτό.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως έχουν ενημερωθεί, θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με τα οχήματά τους οι οδηγοί από τα ΚΤΕΛ Τρίπολης, Πύργου, Γρεβενών και άλλων περιφερειακών πόλεων. Την Πέμπτη (01.10.2020) τα 10 πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βγήκαν στους δρόμους για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες.

Όμως η… επιστράτευση οχημάτων και οδηγών από ιδιωτικά ΚΤΕΛ της περιφέρειας, προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών του ΟΑΣΑ.

Το σχέδιο του ΟΑΣΑ για αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς, ξεκίνησε από δύο τοπικές γραμμές της δυτικής Αττικής, στους Θρακομακεδόνες και στο Ολυμπιακό Χωριό. Όμως, στο κέντρο της Αθήνας η ταλαιπωρία για τους επιβάτες συνεχίστηκε γι’ άλλη μια ημέρα.

Ένας ηλικιωμένος με μάσκα αναζητά… ένα κενό χώρο για να μπει στο λεωφορείο. Στη μεσαία πόρτα δεν έχει τύχη! Τρέχει προς την πίσω πόρτα. Πιάνεται από το χερούλι, ζητάει από μια στριμωγμένη κυρία να παραμερίσει… ένα χέρι απλώνεται, τον αγκαλιάζει σχεδόν… τον ανεβάζει στο λεωφορείο. Η πόρτα κλείνει… ο ηλικιωμένος άνδρας μπορεί να σταθεί μόνο κολλημένος στο τζάμι.

Παρακολουθήστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega:

Τέλος, υπενθυμίζεται έως το τέλος του χρόνου θα δρομολογηθούν σταδιακά 200 λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

πηγή: Mega

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊος: Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το lockdown – Μετακινήσεις και εστίαση στο επίκεντρο

Κορονοϊος: Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το lockdown – Μετακινήσεις και εστίαση στο επίκεντρο

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Τι εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν περιοριστεί η πανδημία με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.
Κορονοϊός: Αμετανόητη η καθηγήτρια που αρνείται να βάλει μάσκα – «Επιθυμώ να δικαστώ

Κορονοϊός: Αμετανόητη η καθηγήτρια που αρνείται να βάλει μάσκα – «Επιθυμώ να δικαστώ

Τα δικαστήρια οδηγήθηκε η καθηγήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Υμηττού που αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα στους χώρους του σχολείου, ακόμη και στην τάξη την ώρα που ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: “Ένας μήνας lockdown σημαίνει απώλεια 5-6 δισ. ευρώ” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων

Κορονοϊός: “Ένας μήνας lockdown σημαίνει απώλεια 5-6 δισ. ευρώ” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων

 Για τις επιπτώσεις ενός γενικευμένου lockdown μίλησε ο Ναπολέων Μαραβέγιας Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα προτείνει ο Μανόλης Δερμιτζάκης. Η μη τήρηση των μέτρων θα φέρει περισσότερα κρούσματα.