Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι από σήμερα η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Ποια είναι όμως η γυναίκα που θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή να ηγηθεί της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν εκεί;

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ήταν πάντα δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και γενικότερα δίπλα στον άνθρωπο και η διαδρομή της και οι πράξεις της το επιβεβαιώνουν αυτό περίτρανα.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Από μικρή έδειξε ότι θέλει να βοηθάει με κάθε τρόπο τον συνάνθρωπο

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ένιωσε από πολύ μικρή την ανάγκη να βοηθάει τους συνανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορεί. Μάλιστα ως παιδί βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ, που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, στο οποίο η Αλίκη Βεκρή ήταν δραστήριο μέλος. Άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο ήταν και πατέρας της, Σωκράτης.

Οι σπουδές

Η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου φοίτησε Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας και στη συνέχεια των σπουδών της πήγε στην Ελβετία. Εκεί πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Η οικογένεια

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο και μάλιστα όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν καλά το ζευγάρι κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο ένας βρήκε το άλλο του μισό στον άλλο. Η Αλεξάνδρα και ο Ανδρέας Μαρτίνος απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Η στιγμή που την συγκλόνισε

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν πάντα δίπλα στους ανθρώπους με ανάγκη, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βίωσε μια στιγμή που την συγκλόνισε και την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Την περίοδο εκείνη γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί με σύνδρομο Down, τον Γιώργο.

Η γνωριμία τους και η ιστορία αυτή την έκαναν να ασχοληθεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη.

Η συνάντηση αυτή οδήγησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Και δεν έμεινε εκεί. Το 1996 δημιούργησε το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί», που έχει ως σκοπό την βοήθεια παιδιών και οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγείας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις