Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε πετροπόλεμος στα Εξάρχεια κοντά στην πλατεία, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να σπάνε μάρμαρα και να τα πετούν στους αστυνομικούς μαζί με κρότου λάμψης. Παράλληλα έστησαν και οδοφράγματα.  Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

Ιδιο σκηνικό και στην οδό Σολωμού με αγνώστους να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ και εκείνα να ρίχνουν χημικά. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε μια προσαγωγή. 

 


Επίσης άναψαν φωτιές και σε κάδους στις οδούς Στουρνάρη, Μπενάκη και Βαλτετσίου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 500 άτομα βρέθηκαν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην συμβολή των οδών Τσαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται συγκέντρωση, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν έγιναν επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή περίπου 5.000 διαδηλωτών. Ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, πέρασαν από Σταδίου και Σύνταγμα και διαλύθηκαν στην Ομόνοια. 

Λίγο πριν τις 20.30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις