Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκέντρωση από φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια – Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκέντρωση από φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια – Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό

Φοιτητές και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια.

Μάλιστα όταν πήγε να ξεκίνησε η πορεία, υπήρξε ένταση μεταξύ φοιτητών για το ποιος θα έχει το πρώτο πανό.

Συγκεκριμένα, στα βίντεο φαίνεται την ώρα που ξεκινούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, να επιχειρεί να μπει μπροστά τους μπλοκ αναρχικών. Εκεί ανέβηκαν οι τόνοι, ωστόσο το επεισόδιο έληξε γρήγορα.

Λόγω της πορείας, κλειστή είναι η Σταδίου αλλά και δρόμοι που οδηγούν σε αυτήν. Φοιτητές και μαθητές κατευθύνθηκαν αρχικά προς Ομόνοια, και όχι προς Σύνταγμα, στη συνέχεια όμως έστριψαν από την Σταδίου και άρχισαν να πηγαίνουν προς τη Βουλή.

Στην πορεία μπήκαν και άλλοι φοιτητές, ενώ ήταν σε εξέλιξη, τους οποίους ακολουθούσαν από απόσταση άνδρες των ΜΑΤ.

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός επίσης με εντολή της αστυνομίας, και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει σχεδιάσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο ώστε να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν επεισόδια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Συγκεντρώσεις υπάρχουν και για το απόγευμα.

ΑΝΝΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις