Ελλάδα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στα κάγκελα οι δικηγόροι για τη σύλληψή του! Οργή Δημητρακόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τρόπος που συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλάει για πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας. Υποστηρίζει πως δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως.

Μετά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει στο πλευρό του και τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Ο τελευταίος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.

Επίσης τονίζει πως οι συλλήψεις τόσο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, όσο και των υπόλοιπων δικηγόρων συνιστούν πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας.

[read4more]

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Δημητρακόπουλου

Την ουσία της γνωστής υπόθεσης θα την κρίνουν τα Δικαστικά Συμβούλια, το βέβαιο όμως είναι ότι, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, δεν υπήρξε Ανακριτής, ο οποίος εξέδωσε 3 εντάλματα συλλήψεως και ένα ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά δικηγόρων με άμεμπτο πρότερο βίο, οι οποίοι καθημερινά διακονούν το λειτούργημα του Υπερασπιστή στα ακροατήρια, τα οποία απέχουν από το γραφείο του Ανακριτή 50 σκαλοπάτια . . . . .ανηφόρα.

Ο Ανακριτής έχει την δικονομική δυνατότητα να αποστερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του ανθρώπου, υπό αυστηρές -όμως- προϋποθέσεις, οι οποίες ρητά διατυπώνονται στο Σύνταγμα και στην Ποινική Δικονομία. Στην περίπτωση των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου και Θεόδωρου Παναγόπουλου δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.

Η δικαστηριακή πρακτική, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, διδάσκει ότι με εντάλματα συλλήψεως καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι κατηγορούμενοι, όταν αυτοί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι όχι μόνο είναι ύποπτοι φυγής αλλά είναι και σφόδρα πιθανόν να διαπράξουν ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες κ.ο.κ.

Αυτή η αδιατάρακτη δικαστική παράδοση παραβιάσθηκε εκκωφαντικά, ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Οι δικηγόροι δεν αξιώνουμε ιδιαίτερη δικονομική μεταχείριση, όταν κατηγορούμεθα, απαιτούμε όμως την εφαρμογή του νόμου και για εμάς, γιατί η δικονομική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ανακριτή ερμηνεύεται -απλά- ως εχθρική και εμπαθής σε βάρος του δικηγορικού κόσμου.
Επιτέλους οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Ενώσεις επιβάλλεται -άμεσα- να διακηρύξουν ότι η τεράστια εξουσία, που τους έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός, δέον να ασκείται με σωφροσύνη, σύνεση, αμεροληψία και μέτρο.

«Επικοινωνιακή σύλληψη που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου»

Η Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, αναφορικά με τις πρόσφατες συλλήψεις συνηγόρων, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τις καταγγέλλει ως θεσμική εκτροπή που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου και απαιτεί να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και τη Πανεπιστημιακή (νομική) Κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει

Α) απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Β) αποστασιοποίηση (δικαστών, ανακριτών, εισαγγελέων και συνηγόρων) από κάθε όψιμη επικοινωνιακή τακτική και

Γ) νηφαλιότητα και δικαιοπολιτεία

Η χώρα μας, η εποχή μας, ο νομικός μας πολιτισμός, απαιτεί ο δικηγόρος, να είναι συνήγορος της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, κι όχι απαξιωμένο μέλος «μαφίας» και «εγκληματικής οργάνωσης»….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πήγαινε με 100 km/ώρα, ήταν σαν να μην άκουγε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για το αυτοκίνητο που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα στην Θεσσαλονίκη
«Οδηγούσε ένα άτομο μεγάλης ηλικίας, ήταν σοκαριστικό να το βλέπεις, φυσικά εμείς καλέσαμε το 100» λέει η γυναίκα που είδε το αυτοκίνητο να κινείται προς Χαλκιδική ενώ βρισκόταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις
Νέα πανελλαδική έρευνα, με πρωτοβουλία της ΔΕΗ, αποκαλύπτει ότι 8 στις 10 γυναίκες φοβούνται όταν κυκλοφορούν βράδυ και 6 στις 10 έχουν βιώσει ή γνωρίζουν περιστατικό απειλής - Το 96% των ερωτηθέντων αναγνωρίζει ομόφωνα ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερους λόγους να φοβούνται όταν κινούνται τη νύχτα
ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις
«Θεωρούσαν ότι η 46χρονη συμπεριφερόταν περίεργα από το σοκ της» λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 75χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα
Είναι αιφνιδιασμένη με αυτό που έγινε, καταλάβαιναν από την αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά γενικότερα στην υπόθεση αλλά δεν πήγε το μυαλό τους ότι η 46χρονη είναι η δράστης» λέει η Αικατερίνη Τσιώνη
Η γυναίκα που ομολόγησε η δολοφονία της 75χρονης
Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για ξυλοδαρμό – Φέρονται να την χτύπησαν με κοντάρι ηλεκτρικής σκούπας
Η 13χρονη ανέφερε ότι δεχόταν συστηματική κακοποίηση από τους γονείς της, επειδή έκανε παρέα με ξαδέλφη της, με τους γονείς της οποίας ο πατέρας της ανήλικης φέρεται να έχει τεταμένες σχέσεις
Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για ξυλοδαρμό – Φέρονται να την χτύπησαν με κοντάρι ηλεκτρικής σκούπας