Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Η σπάνια μορφή καρκίνου στον πνεύμονα διεγνώσθη σε μεταστατικό στάδιο» λέει ο γιατρός του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Η σπάνια μορφή καρκίνου στον πνεύμονα διεγνώσθη σε μεταστατικό στάδιο» λέει ο γιατρός του

Η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του Tae kwon do και αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε πανελλήνια θλίψη. Η σπάνια μορφή καρκίνου που τον νίκησε μάλιστα, διαγνώστηκε σε μεταστατικό στάδιο, γεγονός που δεν τον βοήθησε να ξεπεράσει τη νόσο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το «Happy Day» για τον Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη που πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διεγνώσθη με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει» είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Happy Day»:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις