Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των μεταλλίων για την τελευταία του επιθυμία

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των μεταλλίων για την τελευταία του επιθυμία
Intime.gr

Εκπληρώθηκε η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με την ολοκλήρωση της δημοπρασία των μεταλλίων του Έλληνα Ολυμπιονίκη, αλλά και των δαδών που είχε κρατήσει, ως λαμπαδηδρόμος.

Την είδηση για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των μεταλλίων και των δαδών του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ανακοίνωσε η χήρα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Δώρα Τσαμπάζη. Η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε, μόλις χθες, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Η κ. Τσαμπάζη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας «ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της».

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έγινε συζήτηση σχετικά με τους πλειοδότες. Αυτοί που πήραν τα μετάλλια και τις δάδες του Έλληνα Ολυμπιονίκη, είχαν την πρόθεση να τα επιστρέψουν στην οικογένεια.

Η ΕΡΤ μίλησε με την Δώρα Τσαμπάζη, η οποία τόνισε για το θέμα: «Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Δεν μας πειράζει. Ο Αλέξανδρος δεν ήταν άνθρωπος της… ύλης. Αυτό που ήθελε ήταν να δίνει». Η συγκεκριμένη συζήτηση θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, αφού αυτό που προέχει είναι να δοθούν τα χρήματα.

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης “έφυγε” το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου, νικημένος από τον καρκίνο. Ο Ολυμπιονίκης του Τae Κwon Do ουσιαστικά ανακοίνωσε ο ίδιος το θάνατό του, με μια συγκλονιστική ανάρτηση, στην οποία έκανε γνωστή όχι μόνο τη μάχη του με τον καρκίνο αλλά και την «κληρονομιά» που ήθελε να αφήσει πίσω του: μια δημοπρασία για καλό σκοπό.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήθελε τα μετάλλια και οι δάδες του να δημοπρατηθούν ώστε να χρήματα να δοθούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να σωθούν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των μεταλλίων του θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.

“Μέχρι τελευταία στιγμή είχαμε προσφορές για τις δάδες. Η μια ξεπερνούσε την άλλη. Αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ συγκινητικό. Όλοι το έκαναν με την καρδιά τους, για να δώσουν όσο περισσότερα χρήματα για καλό σκοπό. Τελείωσε και μας άφησε μια πολύ γλυκιά αίσθηση μέσα μας. Σαν να πήγε η καρδιά στη θέση της. Δεν είναι σαν να ξαναζεί, είναι σαν ζει. Για εμάς, όλη την οικογένεια, δεν έχει φύγει από δίπλα μας. Τον αισθανόμαστε κοντά μ,ας, κάνουμε πράγματα για εκείνον. Νιώθουμε ότι είναι δίπλα μας”, ανέφερε η Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις