Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλεξιάδης: “Κάνουμε πλειστηριασμούς μόνο σε μεγαλοοφειλέτες με ακίνητη περιουσία”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό”. Αυτή δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως “στόχος” του Μαξίμου είναι οι μεγαλοοφειλέτες.

“Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη”, συμπλήρωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδη, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει “ιστορίες για αγρίους” τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Τρύφων Αλεξιάδης: “Γίνονται και πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων”

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως όσοι πλειστηριασμοί γίνονται αφορούν αποκλειστικά σε μεγαλοοφειλέτες. “Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλέτη που χρωστά 1,5 εκατομμύριο όπως ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας”, ξεκαθάρισε.

“Προβάλλονται πλάνα στην τηλεόραση από πλειστηριασμούς σε μεγαλοοφειλέτες” συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως γίνονται πλειστηριασμοί από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω και σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται κάτω από 300.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως “παλιά γινόταν αυτό (σ.σ. πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας) κι εγώ ως συνδικαλιστής είχα συμμετάσχει σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ναυτεργάτη”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε