Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Όλο το χρονικό των επεισοδίων στις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Όλο το χρονικό των επεισοδίων στις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πριν από επτά χρόνια, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από αστυνομικά πυρά, με την δολοφονία αυτή να προκαλεί άνευ προηγουμένου επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες.

Η Αθήνα είχε σχεδόν… κατεδαφιστεί, με τις συμπλοκές να είναι καθημερινό φαινόμενο για κάποιες μέρες, κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και τα τελευταία χρόνια.

Ήδη χθες, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, ενώ για κακή τους τύχη στο “μάτι του κυκλώνα” βρέθηκαν και τέσσερις τουρίστες, εκ των οποίων ο ένας τραυνματίστηκε.

Ωστόσο και το βράδυ της Παρασκευής τα στενά των Εξαρχείων έγιναν… γης μαδιάμ, με τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών, για να διαρκέσει τελικά αυτός ο “πόλεμος” αρκετές ώρες.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό από την συντακτική ομάδα του newsit.gr όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε