Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας και πάλι τα Εξάρχεια! Κάηκε μπαλκόνι, βροχή από μολότοφ!

Λωρίδα της Γάζας και πάλι τα Εξάρχεια! Κάηκε μπαλκόνι, βροχή από μολότοφ!

– Για μία ακόμη φορά τα Εξάρχεια μετατράπηκαν πεδίο μάχης το βράδυ της Παρασκευής.
– Ομάδα περίπου 50 νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ, επιχειρώντας να μπει στο Πολυτεχνείο.
– Γης μαδιάμ η πλατεία μετά τα μεσάνυχτα με βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα.
– Οι αντιεξουσιαστές κάποια στιγμή είχαν φτάσει να είναι περίπου 300!
– Είχαν μέχρι και ναυτική φωτοβολίδα η οποία “καρφώθηκε” σε μπαλκόνι το οποίο πήρε φωτιά!
– Σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία. Οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή με κακουργηματική δικογραφία!
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις άγριες συμπλοκές, μόλις δύο ημέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι νεαροί επανήλθαν και μάλιστα δριμύτεροι. Έχοντας εφοδιαστεί με πέτρες, καδρόνια, μάρμαρα και δεκάδες βόμβες μολότοφ, επιτέθηκαν και πάλι εναντίον των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι απάντησαν και πάλι με χρήση χημικών.

Οι εικόνες μοιάζουν να μην έχουν προηγούμενο και μόνο ανησυχία προκαλούν, αφού τα έκτροπα έγιναν δύο μόλις ημέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για την οποία να θυμίσουμε πως ο φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός (ο οποίος ήταν φίλος του 15χρονου αδικοχαμένου μαθητή και παρών το μοιραίο βράδυ του 2008) έχει ήδη αναφερθεί στην επερχόμενη επέτειο, κάνοντας λόγο για “μαύρο Δεκέμβρη”

 

Δεκάδες μολότοφ

Λίγο μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα, οι μολότοφ έπεφταν βροχή. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές, με τους άνδρες της αστυνομίας να προσπαθούν να αποφύγουν τις επιθέσεις, ενώ ενδεικτικό του πολεμικού κλίματος, είναι το ότι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και ναυτική φωτοβολίδα, η οποία χτύπησε σε τοίχο, έκανε “γκελ” και “καρφώθηκε” σε μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στα Εξάρχεια. 

 Το μπαλκόνι τυλίχθηκε στις φλόγες και τρία πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο για να την κατασβήσουν. Κατά τις… καταδρομικές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα, θα είναι περισσότεροι από 5.000.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε